25. 05. 2023 - 12:00
Poznate cijene karata za NBA finale: Većinom luksuzne
907
Shares
Poznate cijene karata za NBA finale: Većinom luksuzne

Poznate cijene karata za NBA finale: Većinom luksuzne

25. 05. 2023 - 12:00
0
Shares

Plasman Denver nagetsa u veliko finale izazvao je veliku euforiju u tom gradu, a navijači Nagetsa jedva čekaju da vide ko će im biti posljednji rival u borbi za prsten.

Majami je trenutno u odličnoj poziciji za to, pošto imaju 3:1 prednost protiv Bostona. Koja god ekipa da prođe iz Istočne konfrenecije bit će gost u prve dvije utakmice.

A to znači i više novca od karata za koje su cijene već određene i poprilično su skupe.

Kako navodi Denver Post, cijene za najjeftinija mjesta, u vrhu „Ball“ Arene, iznosit će 750 dolara. Također, gotovo 6.200 dolara će biti sjedišta blizu parketa, ali će ona ići čak do 25.000 dolara.

Kada je riječ o drugom meču, cijena će rasti na 849 dolara za najjeftinija mjesta, zatim 7.150 za ona bliže parketu. Ukoliko se serija vrati ponovo u Denver, cijene će biti još više. Kretat će se u rasponu od 995 do 10.800 dolara za one blizu parketa.

- Ako u ovom trenutku želite prisustvovati prvoj ili drugoj utakmici, definitivno ćete sačekati i koristiti uređaj za praćenje cijena, kako biste vidjeli dostupnost karata i kretanje tih cijena. Ako Majami pobijedi, imat ćete mnogo aktivnosti kada je riječ o kupovini i ta aktivnost će pokrenuti potencijalno povećanje cijena. Zatim će se one u narednih nekoliko dana normalizovati – kazao je Kajl Zorn, menadžer kompanije putem koje se ulaznice kupuju. 

Učitaj još novosti