30. 03. 2023 - 12:40
NAJPLAĆENIJI IGRAČI PREMIER LIGE: Na vrhu je sve očekivano!
907
Shares
NAJPLAĆENIJI IGRAČI PREMIER LIGE:  Na vrhu je sve očekivano!

NAJPLAĆENIJI IGRAČI PREMIER LIGE: Na vrhu je sve očekivano!

30. 03. 2023 - 12:40
0
Shares

Aktuelni engleski prvak Manchester City u svojim redovima očekivano ima čovjeka koji zarađuje najviše novca. Prema podacima najplaćeniji igrač Premier lige je Kevin De Bruyne, ali s bonusima u ugovoru Erlinga Haaland je ispred njega.

Kevin De Bruyne je po podacima koje ima francuski L'Equipe najplaćeniji fudbaler engleske Premier lige. Belgijanac je iza sebe ostavio brojna poznata lica, a među njima je i klupski kolega Erling Haaland.

De Bruyne na mjesečnom nivou zarađuje 1.7 miliona funti bruto. Sedmična plata mu iznosi 425.000 funti i zvanično je on najplaćeniji igrač lige.

Međutim, njegov saigrač Erling Haaland zapravo dobija najviše novca. On ima ugovor od 1.6 miliona funti mjesečno, no brojni bonusi koje ima u ugovoru, a koji nisu zvanična plata donose mu dupli iznos novca.

Rame uz rame s Haalandom na plati od 402.250 funti sedmično nalazi se golman Manchester Uniteda David de Gea, a među petoricom najplaćeniji su još dva poznata lica.

Mohamed Salah iz Liverpoola i Jadon Sancho iz Manchester Uniteda sedmično zarađuju 373.750 funti, a na mjesečnom nivou njihova zvanična plata je nešto manje od milion i po funti.

Od svih fudbalera jedino Jadon Sancho ne igra bitnu ulogu u svom timu. On za sada nije ispunio očekivanja na Old Traffordu iako je plaćen čak 72 miliona funti ekipi Borussije iz Dortmunda.

Ostatak ekipe s liste najplaćenijih igra jako bitne uloge u svojim timovima. Naravno, najveća zvijezda je Erling Haaland koji je u prvoj sezoni čudesan.

Norvežanin ove sezone igra čudesno. U 37 utakmica postigao je 42 pogotka i porušio je brojne rekorde.

Nije zbog toga nikakvo čudo što ima ogromne bonuse u ugovorima. Nezvanično je najplaćeniji igrač Premiershipa, a po zvaničnim papirima gleda u leđa Kevinu De Bruyneu.

Premiership će narednog ljeta vjerovatno biti bogatiji za još neka velika imena i vidjet ćemo hoće li neki novi igrači ući na listu pet najplaćeninijih.

Učitaj još novosti