18. 03. 2023 - 17:42
Na sahrani bivše zvijezde Premier lige jecaji, suze, tuga i...
907
Shares
Na sahrani bivše zvijezde Premier lige jecaji, suze, tuga i bol: Njegova udovica nije izdržala...

Na sahrani bivše zvijezde Premier lige jecaji, suze, tuga i bol: Njegova udovica nije izdržala...

18. 03. 2023 - 17:42
0
Shares

Nogometna zvijezda iz Gane Christian Atsu pokopan je na sahrani koju je organizovala sama država u glavnom gradu Accri.

Atsu je igrao za Hatayspor u turskoj Süper Ligi kada je nestao nakon zemljotresa magnitude 7,8 koji je pogodio Tursku i Siriju 6. februara ove godine.

Unatoč ranijim izvješćima o tome gdje se nalazi, odnosno da je živ, njegovo je tijelo pronađeno ispod ruševina i vraćeno u Ganu 19. februara. Nažalost, beživotno.

U petak su se stotine ožalošćenih predvođeni predsjednikom Gane Nanom Akufo-Addom, selektorom reprezentacije Chrisom Hughtonom, njegovim bivšim saigračima i porodicom okupili kako bi odali posljednju počast.

Atsuova agentica Nana Sechere odala mu je počast na Twitteru, napisavši: “Uistinu prekrasna duša. Bilo mi je apsolutno zadovoljstvo i čast imati te u svom životu".

“Nikada neću dopustiti da tvoje sjećanje izblijedi, tako da nikada nećeš uistinu umrijeti. Zauvijek ćeš živjeti u mom srcu i mislima. Voljela bih da imam još jednu priliku da se opet smijem s tobom".

Nogometni savez Gane također je podijelio slike s pogreba na Twitteru uz opis: "RIP Christian Atsu."

screenshot-12
Detalj sa sahrane bivšeg nogometaša Chelseaja i Newcastlea te nekadašnjeg reprezentativca Gane
"U životu sam te dragi voljela, u smrti ću učiniti isto", glasila je uplakana počast nogometaševe udovice Marie-Claire Rupio. Bila je savladana emocijama i predala je svoj govor Atsuovoj sestri da dovrši čitanje.

"Nisi otišao sam, jer dio mene je otišao s tobom. Tvoj osmijeh, tvoju ljubav vidim u osmijesima naše djece", poruka je sestre preminulog nogometaša pred okupljenima na sahrani.

Broj mrtvih u potresu u Turskoj i Siriji dosegao je 54.362, nakon što je ministarstvo unutarnjih poslova zemlje u ponedjeljak izvijestilo o dodatnim smrtnim slučajevima.

I brojni domaći i strani sprotisti nisu preživjeli ono što se dogodilo prošlog mjeseca. Atsu je jedan u nizu sportista koji su izgubili život pod ruševinama.

Riječ je o napadaču koji je svojevremeno igrao u Premier ligi Engleske za klubove kao što su Chelsea i Newcastle, a samo dan prije smrti dao je gol u važnoj pobjedi Hatayspora nad Kasimpašom.

 

Sportsport.bs

Učitaj još novosti