18. 03. 2023 - 16:03
Zlatko Dalić donio je odluku o vođenju reprezentacije: Sve je...
907
Shares
Zlatko Dalić donio je odluku o vođenju reprezentacije: Sve je završeno danas

Zlatko Dalić donio je odluku o vođenju reprezentacije: Sve je završeno danas

18. 03. 2023 - 16:03
0
Shares

Zlatko Dalić je danas i zvanično produžio ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom i ostat će na poziciji selektora.

Najuspješniji selektor Hrvatske će tako ostati nakormilu Vatreh+nih do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

"Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspješniji selektor u historiji. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Osim što je najuspješniji, Dalić će produženjem ugovora uskoro postati i najdugovječniji hrvatski selektor.

On je ušao u šestu godinu na toj poziciji, koliko su odradili i Miroslav Blažević i Slaven Bilić. Dalić je ukupno Hrvatsku vodio u 70 utakmica, a ispred njega je samo Ćiro sa 72, te će i taj rekord uskoro oboriti.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova", izjavio je Dalić.

Učitaj još novosti