27. 01. 2023 - 20:36
Rukometaši Danske pobijedili Španiju i zakazali treće...
907
Shares
Rukometaši Danske pobijedili Španiju i zakazali treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva

Rukometaši Danske pobijedili Španiju i zakazali treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva

27. 01. 2023 - 20:36
0
Shares

Rukometaši Danske plasirali su se u treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva nakon današnje pobjede protiv Španije u prvom polufinalu rezultatom 26:23.

Nakon nešto opreznijeg početka utakmice, Danci pri rezultatu 4:4 prave seriju od 3:0 i dolaze do prve osjetne prednosti, a sjajnom igrom u finišu prvog dijela, uspjeli su na poluvrijeme otići s prednošću od pet golova. Rezultat je glasio 15:10 za Dansku.

Držali su Danci spomenutu prednost i činilo da u potpunosti kontrolišu meč, no Španci se sredinom drugog poluvremena vraćaju, uspjevaju smanjiti na samo jedan gol zaostatka (21:20), no Danci još jednom prave seriju od 4:0, dolaze do nove prednosti od pet golova i već tada je bilo jasno da će proći u finale.

Ipak, Španci se nisu predali, pa su zahvaljujući greškama Danaca i u posljednjoj minuti ugrozili prednost ove ekipe i pokušali se vratiti u meč, no novu senzaciju, kao što je to bio slučaj u duelu protiv Norveške, nisu uspjeli napraviti.

Dancima je ovo treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva. Prvo su 2019. godine osvojili ovo takmičenje pobjedom protiv Norveške rezultatom 31:22, a prije dvije godine su u Egiptu bili bolji od Švedske, tada rezultatom 26:24.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Švedska, a on se igra od 21 sat.

Utakmica za treće mjesto i finale igraju se u nedjelju, 29. januara u Stockholmu.

Učitaj još novosti