25. 01. 2023 - 14:20
VIDEO Bizarna situacija u Engleskoj, sudija isključio...
907
Shares
VIDEO Bizarna situacija u Engleskoj, sudija isključio pogrešnog igrača i izazvao haos

VIDEO Bizarna situacija u Engleskoj, sudija isključio pogrešnog igrača i izazvao haos

25. 01. 2023 - 14:20
0
Shares

Duel engleske Lige 1 sinoć je obilježila bizarna scena u kojoj je sudija Tom Nield isključio pogrešnog igrača Boltona.

Bolton Wanderersi slavili su rezultatom 1:0 protiv Forest Greena, a jedini gol na utakmici u ranoj fazi postigao je Dion Charles. Nije ni slutio da će 20 minuta kasnije postati žrtva sudijskog previda.

Strijelac gola ostao je zatečen nakon što je greškom dobio direktan crveni karton. U jednom klinču u šesnaestercu Forest Greena, nogometaš Boltona Elias Kachunga šakom je udario rivala u stomak.

Sve su snimile kamere, a sudija Tom Nield pomiješao je aktere ovog duela i direktan crveni karton pokazao je strijelcu gola Charlesu.

Video pogledajte OVDJE.

Napadač Boltona ostao je zatečen odlukom i objasnio je arbitru da to on nije uradio, a onda je sudija pozvao delegata susreta. Da stvari budu još bizarnije i haotičnije, dužnosnik Lige 1 je potvrdio da je Charles "krivac" i dobio je direktan crveni karton.

Na zvaničnoj stranici Boltona u prijenosu uživo objavili su da je "na terenu prava konfuzija i da niko ne zna šta se dešava".

Nakon meča trener Boltona Ian Evatt poručio je kako je udarač Kachunga iznevjerio saigrače u timu, ali da se odmah izvinio.

Učitaj još novosti