25. 01. 2023 - 13:39
Nova žrtva Mbappeove bahatosti: Nakon veleizdaje samo je...
907
Shares
Nova žrtva Mbappeove bahatosti: Nakon veleizdaje samo je

Nova žrtva Mbappeove bahatosti: Nakon veleizdaje samo je "povio rep" i uradio što mu se reklo

25. 01. 2023 - 13:39
0
Shares

Nakon nekoliko mirnih sedmican ova bura u PSG-u. U glavnoj ulozi je ponovo ko drugi nego Kylian Mbappe koji je nakon produženja ugovora postao magnet za skandale u pariškom klubu.

Do sada se nekoliko puta isticala bahatost francuskog fudbalera koji često nastoji da bude iznad svih u ekipi i klubu. To je bio slučaj i sada kada se drugom fudbaleru radilo iza leđa.

U ponedjeljak je Mbappe nosio kapitensku traku u laganoj pobjedi Parižana protiv Pays de Cassela (0-7), u utakmici u kojoj je napadač postao prvi igrač u historiji kluba koji je postigao pet golova na jednoj utakmici.

Galtier, njegov trener, kasnije je priznao da je "odredio" Mbappea za drugog kapitena ekipa, u odluci koja isprva nije bila iznenađujuća, ali je izazvala određeno komešanje.

Francuski RMC je dan nakon utakmice objavio vijest kako je cilj PSG-a učini Mbappea prvim kapitenom ekipe. Ovo priznanje trenutno drži Marquinhos.

Bio bi to još jedan primjer važnosti koju Mbappe ima u projektu i mogao bi ga približiti produženju za još jednu sezonu, odnosno do 2025.

Trenutno je Mbappe drugi kapiten, odluka o kojoj dosadašnji zamjenik kapitena Presnel Kimpembe nije bio obaviješten, koji je do ponedjeljka bio vicekapiten ekipe.

Iznenađeni defanzivac postavio je objavu na društvenim mrežama u kojim je poručio "nije bio obaviješten" od strane PSG-a o odluci da Mbappe postane drugi kapiten, ali da "poštuje odluku kluba".

Pariški klub ni u jednom trenutku nije obavijestio Kimpembea da će biti degradiran. Odnos između njega i Mbappea je zdrav, ali ova odluka samo izazvala pomutnju među fanovma francuskuog velikana.

"Posljednjih sam sati mogao čuti i pročitati puno o sebi, stoga želim razjasniti stvari kako bih izbjegao dalje širenje lažnih informacija onima koji nisu bili svjesni. Uvijek ću poštovati odluke kluba", poručio je 27-godišnjak.

Mbappeu trenutno dijele samo četiri gola da se izjednači s Edinsonom Cavanijem kao PSG-ovim najboljim strijelcem svih vremena.

On je drugi kapetan PSG-a , a uskoro bi mogao nositi i kapitensku traku reprezentacije Francuske nakon što je Hugo Lloris otišao u penziju.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti