25. 01. 2023 - 08:40
Nakon jedne izjave Maldinija Milan se raspao: Šta se dešava s...
907
Shares
Nakon jedne izjave Maldinija Milan se raspao: Šta se dešava s prvakom Italije?

Nakon jedne izjave Maldinija Milan se raspao: Šta se dešava s prvakom Italije?

25. 01. 2023 - 08:40
0
Shares

Nogometaši Milana katastrofalno su ušli u 2023. godinu i igrom i rezultatima nisu ni sjena one ekipe koja je prošle godine osvojila 11 godina čekanu titulu prvaka Italije.

Novi, ovoga puta i najteži "šamar" Milan je sinoć doživio na gostovanju Laziju gdje su, gotovo pa sigurno, ugašene sve nade oko odbrane titule u Italiji. Rossoneri imaju 12 bodova manje od Napolija, a kako igraju trenutno, moguće je da se to ubrzo poveća na nedostižnu razliku.

Za samo pet utakmica, u kojima Milan ne zna za pobjedu, Milan je izgubio šansu da se domogne tri trofeja.

Sve to dolazi nakon izjave direktora Paola Maldinija u kojoj naglašava da nema potrebe za pojačanjima jer je slavni klub konkurentan za četiri trofeja.

"U ovom trenutku pojačanja nam nisu neophodna. Igramo i dalje u sva četiri takmičenja i u svim smo konkurentni za trofej", rekao je Maldini prije nešto više od mjesec dana i izazvao revolt kod navijača Milana koji su vidjeli da su pojačanja neophodna kako bi se zadržao kontinuitet.

Od tog trenutka, Milan je ispao iz Kupa Italije od Torina, izgubio meč Superkupa Italije od Intera, a onda se vezanim neuspjesima u Seriji A udaljio od odbrane titule na vjerovatno nedostižnih 12 bodova.

Preostala je još samo Liga prvaka. Iako je ovaj klub osvojio sedam titula i drugi je najtrofejniji klub u Evropi u najelitnijem takmičenju, s obzirom na igre koje danas prikazuje prvak Italije, teško da se može očekivati prolazak u četvrtfinale preko Tottenhama.

Učitaj još novosti