24. 01. 2023 - 16:26
CICIPASOVO UPOZORENJE ZA ĐOKOVIĆA: Postigao je nešto što...
907
Shares
CICIPASOVO UPOZORENJE ZA ĐOKOVIĆA: Postigao je nešto što Novak, Federer i Nadal nisu

CICIPASOVO UPOZORENJE ZA ĐOKOVIĆA: Postigao je nešto što Novak, Federer i Nadal nisu

24. 01. 2023 - 16:26
0
Shares

Novak Đoković iz dana u dan pokazuje ogroman kvalitet, bez previše poteškoća preskače prepreke na putu ka finalu Australijan opena, ali bi upravo borba za titulu mogla da bude najnezgodnija.

Cicipas je pobJedom nad Jiržijem Leheckom od 3:0 (6:3, 7:6(2), 6:4) došao do polufinala, gde ga očekuje Karen Hačanov, a pobedom nad teniserom iz Češke napravio je pravi podvig.

On je postao tek četvrti teniser u Open eri koji je trijumfovao na svih šest prethodnih četvrtfinalnih mečeva na grend slem turnirima – 2019. je igrao polufinale u Melburnu, godinu dana kasnije je bio među četiri najbolja na Rolan Garosu, potom je 2021. igrao polufinale Australijan opena i finale Rolan Garosa, da bi prošle godine stigao do polufinala u Melburnu.

Ovo će mu biti četvrta šansa da dođe do borbe za titulu, na prethodne tri nije bio uspješan, ali se uprkos tome domogao društva u kom su Patrik Rafter, Rod Lejver i Andre Agasi.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE

Doduše, ostala je dosad nepremostiva prepreka u vidu polufinala, nakon čega bi trebalo da usledi test karijere u vidu meča sa Novakom Đokovićem.

Pored toga, Cicipas je postao najmlađi teniser koji se plasirao u tri vezana polufinala Australijan opena još od Rodžera Federera, koji je to postigao od 2004. 2006. godine, a Đoković je dobio i jedno malo upozorenje. Naime, Cicipas je dobio svih 14 mečeva na Australijan openu ako bi dobio prvi set.

 

Učitaj još novosti