24. 01. 2023 - 16:38
POSTAO JE PRAVA ZVIJER: Otkrivena tajna Mudrikove brzine. Evo...
907
Shares
POSTAO JE PRAVA ZVIJER: Otkrivena tajna Mudrikove brzine. Evo šta igrač od 100 miliona eura radi u teretani

SJAJNI UKRAJINAC

POSTAO JE PRAVA ZVIJER: Otkrivena tajna Mudrikove brzine. Evo šta igrač od 100 miliona eura radi u teretani

24. 01. 2023 - 16:38
0
Shares

Chelsea je Šahtaru iz Donjecka platio 100 miliona eura za krilnog napadača Mihajla Mudrika, a on se u premierligaškom debiju kod Liverpoola (0:0) istaknuo s nekoliko sjajnih poteza. Posebno je impresivna bila njegova brzina, piše Index.hr. Izmjereno je da je ukrajinski ofenzivac sprintao 36.63 km/h, što je najveća brzina nekog igrača u Premier ligi ove sezone. Ostavio je iza sebe Evertonovog Anthonyja Gordona (36.61 km/h) i Liverpoolovog Darwina Nuneza (36.53 km/h).

"37.0. Nije temperatura"
Sada društvenim mrežama kruži video koji otkriva što sve Mudrik čini kako bi poboljšao svoje performanse. Ukrajinac ostaje dodatno raditi u teretani nakon treninga sa suigračima, a koristi i niz vježbi za povećavanje izdržljivosti. Njegov trener Dima Čapovski objavio je video na Instagramu i napisao:

"37.0. Nije temperatura. To je Mudrikova brzina protiv Liverpoola." Mudrik je izluđivao Liverpoolovog veterana Jamesa Milnera, koji je u nekoliko navrata morao raditi prekršaje kako bi ga zaustavio. Na kraju je Milner dobio i žuti karton.

OVDJE pogledajte kako Ukrajinac vježba u teretani.

Učitaj još novosti