22. 01. 2023 - 10:45
Gidsel komentarisao Vujovića: Vidio sam samo da me nazvao...
907
Shares
Gidsel komentarisao Vujovića: Vidio sam samo da me nazvao malim mišem

SP U RUKOMETU

Gidsel komentarisao Vujovića: Vidio sam samo da me nazvao malim mišem

22. 01. 2023 - 10:45
0
Shares

Danski rukometaš Mathias Gidsel osvrnuo se na komentar Veselina Vujovića za Index, u kojem ga je nazvao "malim mišem". Crnogorski trener žestoko se obrušio na Gidsela, za kojeg smatra da je povukao nesportski potez jer nije htio prihvatiti ispriku Domagoja Duvnjaka nakon jednog prekršaja.

"Nisam pročitao članak, ali sam vidio naslov da sam mali miš. Generalno, mislim da se nigdje ne bi trebalo komentirati takvim tonom. Bio je to pomalo nasilan komentar. Nisam odgojen da tako po medijima komentiram ljude. Ne želim to komentirati jer nema smisla. Uostalom, cijela ta priča oko mene i Duvnjaka nema smisla. Razgovarali smo, ali ne pred kamerama i sve smo riješili", rekao je Danac za tamošnji portal BT.

Hrvatska i Danska odigrale su utakmicu neriješeno, čime si je Hrvatska umanjila šanse za prolazak u četvrtfinale. Bila je to najbolja izvedba momčadi Hrvoja Horvata na ovom Svjetskom prvenstvu, protiv favoriziranih Danaca. 

No u fokusu javnosti posljednjih je dana bila akcija u kojoj je Duvnjak Gidsela zaustavio udarcem šakom u vrat. Nakon toga mu je pružio ruku isprike, no Danac to nije prihvatio. Naši su ga komentatori i rukometne legende zbog toga kritizirali, dok je u danskim medijima konsenzus da nije trebao prihvatiti Duvnjakovu ispriku. Vujović je napisao ovo:

"Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli poželjeti, no sve mi je uspio pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u povijesti, a ti, jadniče jadni, ne želiš prihvatiti ispriku.

Ne zanima me kakav je igrač i je li bio MVP ovoga ili onoga, nikad taj miš neće biti ni sjena Duvnjaka. Ovo je rukomet, grub i kontaktni sport, nakon faula ti sportski prilazi legenda, a ti mu odbijaš dati ruku.

Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mjesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Ajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, ne podcjenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo netko od mojih igrača da je to napravio."

Učitaj još novosti