20. 01. 2023 - 09:13
DANSKI SELEKTOR: Hrvati su baš bili nasilni, znali smo da će tući
907
Shares
DANSKI SELEKTOR: Hrvati su baš bili nasilni, znali smo da će tući

SP U RUKOMETU

DANSKI SELEKTOR: Hrvati su baš bili nasilni, znali smo da će tući

20. 01. 2023 - 09:13
0
Shares

Danski pivoti dodavali su se Marinom Šipićem na crti, potezali ga za dres, hrvali se s njim. Sve bez kazne. Španski suci pokazali su hrvatskim rukometašima nekoliko sumnjivih isključenja, u završnici imali i nekoliko dvojbenih odluka. No, Danci su si ipak dali za pravo da se požale na suđenje.

Hrvatska je konačno odigrala utakmicu kakvu su i zazivali, vodila cijelu utakmicu, ali na kraju remizirala s Danskom i 32-32 te praktički se oprostila od četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Čvrsto i agresivno igrali su od prve minute, nezaustavljivi Cindrić, fenomenalni Šipić i nepogrešivi Filip Glavaš trpali su Landinovu mrežu. Pokazali su gard, onako kako bi trebali igrati svaku utakmicu, no nažalost, to na kraju nije bilo dovoljno. 

pxl-190123-97862883

Foto: PIXSELL

Bila je to utakmica puna tenzija, čemu su još malo i doprinijeli španski suci. Navodno je i Neymar ljubomoran na Mathiasa Gidsela koji se bacao bolje od njega, piše 24sata.hr. Padao je na parket nakon svakog klasičnog rukometnog kontakta, kao da ga je autobus pogodio. Možda je sjajan igrač, ali fali mu fair-play i poštovanje prema velikanima. Domagoj Duvnjak ga je faulirao u prvom poluvremenu, danski desni vanjski uhvatio se za lice i posložio na pod kao metar drva. Dule je dobio dvije minute. 

Bio je to malo čvršći prekršaj, no hrvatski kapiten nije ga niti taknuo po licu. Danac je to još dodatno izdramatizirao. Duvnjak, kakav je gospodin, odmah mu se izvinio, no Gidsel ga je odbio i pogledati. U nastavku utakmice naglašavao je svaki kontakt, pokušavši iznuditi novo isključenje. 

pxl-190123-97862980-ba1imef

Foto: PIXSELL

Danski selektor Nikolaj Jacobsen smatra kako su suci Hrvatskoj puštali čvrstu igru i da smo bili prenasilni. Možda onda bolje da se bave kriketom, gdje nema kontakta.

- Mislim da su Hrvati bili jako nasilni, posebno prema Mathiasu. Bila je to jako teška utakmica za tog mladića. Zbog toga smo morali često igrati 7 na 6, da unesemo malo više mirnoće u utakmicu i ritam. Uspjeli smo u tome. Bila je to kaotična utakmica i možemo reći da je remi fer rezultat - kazao je danski selektor.

pxl-190123-97861863

Foto: PIXSELL

Prema njegovim riječima, to izgleda kao da su hrvatski rukometaši izmlatili Dance i maltretirali ih na parketu. No, nije baš tako bilo. Izbatinali su oni i 'kauboje', nekoliko puta se i izvukli bez kazne.

- Mi igramo drugačiji rukomet, za moj ukus je ovo bilo prenasilno. Ne slažem se s kriterijem koji su zauzeli španski suci. Znali smo da će nas Hrvati tući. Njihova najveća šansa bila je igrati vrlo agresivnu igru s puno kontakta, samo su nam se tako mogli približiti - kazao je on. 

Učitaj još novosti