19. 01. 2023 - 16:46
Tragedija pogodila engleski nogomet: Bivši igrač Tottenhama...
907
Shares
Tragedija pogodila engleski nogomet: Bivši igrač Tottenhama (25) poginuo u SAD-u

Tragedija pogodila engleski nogomet: Bivši igrač Tottenhama (25) poginuo u SAD-u

19. 01. 2023 - 16:46
0
Shares

Svojevremeno veliki talent Tottenhama i kapiten omladinskih selekcija kluba iz sjevernog Londona Anton Walkes smrtno je stradao u teškoj nesreći koja se dogodila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Walkes (25) stradao je nakon što je doživio nesreću u svom čamcu u Miamiju. Nesreća u Južnoj Floridi dogodila se kada su se sudarila dva čamca.

Vijest su potvrdili svi njegovi bivši klubovi, među kojima je i Portsmouth u kojem je pružao dobre partije, ali i Charlotte FC, klub u kojem je bio pod ugovorom do trenutka smrti.

"Svi u klubu šokirani smo tragičnom smrću Antona Walkesa. Bio je izvrstan sin, otac, partner i saigrač čiji je radosni pristup životu dirnuo svakoga ko ga je upoznao. Činio je ljude oko sebe boljima. Mnogima će jako nedostajati, a neš misli i molitve su s Antonovom porodicom tokom ovog srceparajućeg perioda", rekao je vlasnik Charlottea David Tepper.

Walkes je prošao omladinsku školu Tottenhama, gdje je profesionalni debi upisao u septembru 2016. godine kada je ušao u igru u pobjedi protiv Gillinghama u Liga kupu.

Nakon Tottenhama, igrao je za Portsmouth, a onda je 2021. godine odlučio preći u američku MLS ligu i igrati za Atlanta United i Charlotte.

Učitaj još novosti