30. 11. 2022 - 18:15
NEVJEROVATNA LAKRDIJA U KATARU: Sudija dva puta svirao kraj,...
907
Shares
NEVJEROVATNA LAKRDIJA U KATARU: Sudija dva puta svirao kraj, prvo kod rezultata 1:1, a meč potom završen s 1:0

MUNDIJAL U KATARU

NEVJEROVATNA LAKRDIJA U KATARU: Sudija dva puta svirao kraj, prvo kod rezultata 1:1, a meč potom završen s 1:0

30. 11. 2022 - 18:15
0
Shares

Tunis je u posljednjem kolu grupe D na Svjetskom prvenstvu u Kataru savladao reprezentaciju Francuske s 1:0 pogotkom Wahbija Khazrija, a u ovom meču viđena je zaista nevjerovatna situacija u finišu meča.

Wahbi Khazri pogodio je za vodstvo Tunisa od 1:0 u 58. minuti meča i Tunižani su na kraju stigli do pobjede koja ih nažalost ne vodi u drugi krug takmičenja jer je Australija savladala Dansku i prošla je dalje.

Nevjerovatna scena dešavala se u nadoknadi ovog meča. Antoine Griezmann je u 98. minuti meča postigao gol za 1:1 i sudija Matthew Conger s Novog Zelanda je odsvirao kraj meča.

Ipak, uslijedio je potom poziv iz VAR sobe. Svi su u dilemi posmatrali šta se to dešava na terenu, a zatim je došla odluka.

Conger je pregledao snimak pogotka Francuske. Utvrdio je da se Griezmann kod gola aktivirao iz ofsajda i pogodak je poništen.

Potom se igralo još nekih 30-ak sekundi meča. U tom periodu Francuska nije uspjela da postigne novi pogodak i Trikolori su poraženi od Tunisa.

OVDJE pogledajte ovu zaista nevjerovatnu situaciju koja se desila u samom finišu utakmice.

Nažalost po Tunižane ova velika pobjeda im nije donijela prolaz dalje. U osminu finala će uz Francuze i Australija, piše sportsport.ba.

Ispostavilo se da je afričku selekciju koštao poraz u međusobnom duelu s Australcima i na kraju itekako imaju za čim žaliti jer su danas pobijedili svjetskog prvaka, iako je Didier Deschamps na teren izveo drugi tim.

Učitaj još novosti