30. 11. 2022 - 11:07
PROBLEM ZA PIKSIJA: Čak sedmorica igrača imaju problem sa...
907
Shares
PROBLEM ZA PIKSIJA: Čak sedmorica igrača imaju problem sa povredama, EVO KO JE U PITANJU

PROBLEM ZA PIKSIJA: Čak sedmorica igrača imaju problem sa povredama, EVO KO JE U PITANJU

30. 11. 2022 - 11:07
0
Shares

Srpski fudbaleri otišli su sa velikim ambicijama u Katar na Svjetskoi prvenstvo. Međutim, poslije prva dva meča protiv Brazila (0:2) i Kameruna (3:3) sudbina je i dalje u rukama selektora Dragana Stojkovića i njegovih izabranika, jer odlučujući meč za plasman u narednu rundu igraju u petak protiv Švajcarske (22.00), piše Kurir.rs.

Ipak, kako javlja ovaj medij, čak sedmorica igrača su imali, ili imaju problema sa povredama.

Krenimo redom. Nekoliko nedjelja pred odlazak u Katar zglob je povredio Aleksandar Mitrović. Iako fizički nije 100 odsto spreman do sada je u Kataru igrao i protiv Brazila i protiv Kameruna gdje je bio i strelac. Očekuje se da bude u startnih 11 protiv Švajcarske.

Slična situacija je i sa Filipom Kostićem koji je došao u Katar sa povredom mišića. 

Ključni defanzivni vezni igrač Saša Lukić nije bio fit. Liječio se onako usput, djeluje da je problem sa listom noge prošao i da je spreman. Ne bi trebalo da dođe u pitanje njegovo igranje protiv Švajcarske.

Sergej Milinković-Savić povrijedio se na utakmici protiv Brazila. Buknuo mu je zglob poslije jednog starta Kazemira, a zastrašujuće fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, samo su pojačale brigu našeg stručnog štaba, ali i javnosti. Međutim, Sergej je odagnao sve sumnje o svom igranju protiv Švajcarske.

- Zglob je mnogo bolje, imao sam problema na utakmici sa Brazilom. Ide napred, nosio sam poseban teg na nozi i biću spreman za narednu utakmicu - rekao je stariji od braće Milinković-Savić i obećao da će u meču protiv Švajcarske biti pravi.

Veoma bitan fudbaler u postavci igre selektora Dragana Stojkovića sa tri štopera jeste Strahinja Pavlović. Mladi defanzivac strelac izjednačujućeg gola, povrijedio se u meču protiv Kameruna, a njegov izlazak uslovio je primanje dva brza pogotka i neočekivani remi. Požalio se na bol u primicaču, išao na snimanja ovde u Dohi. Vjeruje da će biti spreman za utakmicu protiv Švajcarske.

I tu mukama selektora Dragana Stojkovića nije bio kraj. I drugi štoper Miloš Veljković zbog povrede morao je prije vremena da napusti utakmicu protiv Kameruna. On je prije mesec dana imao problem sa tetivom, a čini se da je samo iz preostrožnosti izašao u meču sa Kameruncima i da će gotovo sigurno zauzeti mjesto centralnog štopera protiv Švajcaraca.

Učitaj još novosti