29. 11. 2022 - 22:41
Nogometaši Belgije se nisu potukli uoči meča s Hrvatima na...
907
Shares
Nogometaši Belgije se nisu potukli uoči meča s Hrvatima na SP-u u Kataru: Pa on je viši od mene

EDEN HAZARD TVRDI

Nogometaši Belgije se nisu potukli uoči meča s Hrvatima na SP-u u Kataru: Pa on je viši od mene

29. 11. 2022 - 22:41
0
Shares

Nogometaš reprezentacije Belgije Eden Hazard rekao je novinarima da između njega i saigrača iz nacionalnog tima Jana Vertonghena nije bilo nikakvog fizičkog sukoba i da su mediji plasirali tu informaciju kako bi narušili atmosferu uoči važnog duela protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Naime, nakon poraza od Maroka rezultatom 2:0, pojedini evropski mediji plasirali su priču da je između nogometaša Belgije Hazarda i Vertonghena došlo do fizičkog sukoba, a s tim u vezi Hazard se odlučio obratiti javnosti, doći na konferenciju za medije i objasniti šta se zapravo desilo. Do sukoba, kako je naveo, nije došlo.

"Ništa se strašno ni veliko nije dogodilo nakon poraza od Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli jedni drugima. Sad želimo pobijediti Hrvatsku, imamo dva dana da se pripremimo. Rekli smo da moramo igrati bolje. Velika su očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudit ćemo se da je pokažemo. Zajedno smo sjeli i riješili stvari. Svi igrači i ostali koji su dio tima. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu danas na konferenciju za medije", poručio je, pa nastavio:

"Ne, nisam se svađao s Janom Vertonghenom u svlačionici. Samo je selektor pričao, a iskreno, ja se bih nikad sukobio s njim jer je puno viši od mene. Dobro se slažemo, imali smo jučer dobar razgovor. Rekao sam da su naši igrači u odbrani prespori, ali naravno, to je bila šala, ja sam jednostavno takav, volim se šaliti, kao i moji saigrači."

Meč između Hrvatske i Belgije igra se u četvrtak s početkom u 16 sati. Hrvati su trenutno na prvoj poziciji s četiri osvojena boda, koliko ima i Maroko s lošijom gol-razlikom, dok je Belgija treća s tri osvojena boda.

Učitaj još novosti