25. 11. 2022 - 21:08
RONALDO, MESI I ON: Propustio je kompletan Mundijal, ali je NA...
907
Shares
RONALDO, MESI I ON: Propustio je kompletan Mundijal, ali je NA VRHU sa legendama!

RONALDO, MESI I ON: Propustio je kompletan Mundijal, ali je NA VRHU sa legendama!

25. 11. 2022 - 21:08
0
Shares

Nije bilo mnogo ovakvih "ubica" na Mundijalima!

Ekvadorski napadač Ener Valensija dao je gol i u meču protiv Holandije, čije je povećao svoj broj pogodaka na Svjetskom prvenstvu u Kataru na tri, a na posljednja dva nastupa na Mundijalima na čak šest golova. I to u nizu! Da kuriozitet bude još veći, tih šest golova postigao je u razmaku od osam godina, jer njegova reprezentacija nije igrala na Mundijalu u Rusiji 2018, pa je dao sve golove za svoj nacionalni tim u Brazilu 2014, pa i sada u Kataru. U prvom kolu je protiv Katara dva puta bio strelac, a u petak je umalo pokrenuo veliki preokret protiv Holanđana.

S obzirom na takav učinak, Ener Valensija izjednačio se u broju golova na Mundijalima sa Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem, koji su na posljednja tri Svjetska prvenstva takođe dali po šest golova. I Sve to uz veliku prednost, jer kao prvo - igraju u jačim timovima i sa boljim saigračima, a kao drugi, Ekvador se nije kvalifikovao za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Zaista sjajan podvig poznatog Valensije, koji se na Svjetskim prvenstvima "transformiše" u jednog od najboljih napadača na svetu.

Valensija je rođen 1989. i igra za reprezentaciju od 2012. godine. Do sada je na 76 nastupa postigao 38 golova i rekorder je po broju pogodaka u nacionalnom timu svoje zemlje. U klupskoj konkurenciji u Evropi smo ga upamtili iz Premijer lige, gde je tri godine igrao za Vest Hem uz pozajmicu Evertonu, a od 2020. igra za Fenerbahče.

(MONDO)

Učitaj još novosti