24. 11. 2022 - 13:26
Komentatorima neće biti dobro kada vide koji igrači igraju u...
907
Shares
Komentatorima neće biti dobro kada vide koji igrači igraju u odbrani Južne Koreje

Komentatorima neće biti dobro kada vide koji igrači igraju u odbrani Južne Koreje

24. 11. 2022 - 13:26
0
Shares

Svjetsko prvenstvo u Kataru nam je donijelo već nekoliko veoma zanimljivih priča, a još jedna stiže nam pred sami početak utakmice između Urugvaja i Južne Koreje i to zbog velikog problem kojeg će imati komentatori koji budu zaduženi za prenos ove utakmice.

Današnji dan Svjetskog prvenstva donosi nam nekoliko odličnih utakmica, a nakon okršja Švicarske i Kameruna (1:0) uskoro počinje i meč u kojem se sastaju Urugvaj i Južna Koreja.

Sigurno je da nas i u ovoj utakmici očekuje dosta uzbuđenja jer se radi o ujednačenim ekipama iako sigurno Urugvajci imaju blagu ulogu favorita.

Ova utakmica počinje u 14 sati i igra se na stadionu Education City u Al Rayyanu, a već su saopšteni i sastavi oba tima.

Urugvajci će nastupiti u najjačem sastavu kojeg trenutno imaju na raspolaganju, a to važi i za ekipu Južne Koreje.

Međutim, kada su u pitanju sastavi ovih ekipa u centru pažnje našao se onaj od južne Koreje jer su svi odmah shvatili da će komentatori koji budu prenosili današnji meč imati ogroman problem.

Naime, na utakmicama se zna desiti da na terenu budu dvojica igrača koji imaju isto prezime, ali je nevjerovatno da će u ekipi Južne Koreje biti čak petorica igrača koji se prezivaju Kim, te što je još interesantnije četvorica igraju u odbrani, a peti Kim je golman

Tako u današnjoj utakmici odbranu Južne Koreje će činiti Jin-Su Kim, Min-Jae Kim, Moon-Hwan Kim i Young-Gwon Kim, dok se golman zove Seung-Gyu Kim.

To je sigurno noćna mora za komentatore koji budu radili ovaj prenos jer će se morati nekako snaći što se tiče imena za ove igrače.

Da stvar bude još zanimljivija i na klupi je jedan igrač koji se preziva Kim, a u pitanju je Tae-Hwan koji igra na poziciji veznog igrača. U početnom sastavu su i dvojica igrača koji se prezivaju Hwang, a to su In-Beom koji je veznjak, te napadač Ui-Jo.

Urugvaj: Rochet, Caceres, Gimenez, Godin, Olivera, Vecino, Valverde, Bentancur, Pellistri, Nunez, Suarez.

Južna Koreja: Kim, Kim, Kim, Kim, Kim, Jung, Hwang, Lee, Na, Son, Hwang.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti