23. 11. 2022 - 22:57
DOMINIRA U KATARU Kćerka traži, otac udovolji: Sjajni trener...
907
Shares
DOMINIRA U KATARU Kćerka traži, otac udovolji: Sjajni trener potencijalnog zeta učinio ključnim igračem velesile

DOMINIRA U KATARU Kćerka traži, otac udovolji: Sjajni trener potencijalnog zeta učinio ključnim igračem velesile

23. 11. 2022 - 22:57
0
Shares

Nisu baš rijetke pojave gdje je selektor pred očima svoje kćerke daje ključeve reprezentacije svom potencijalnom zetu. Upravo se to danas desilo u Kataru i sve se završilo na najbolji mogući način.

Španija je pobjedom nad Kostarikom rezultatom 7:0 stigla od jedne od najvećih pobjeda u historiji svjetskih prvenstva. Među najboljim pojedincima bio je Ferran Torres koji je postigao dva gola.

Iako ima tek 22 godine selektor Lusi Enrique je ključeve svoje selekcije dao upravo ovom fudbaleru Barcelonin koji se odužio na sjajan način.

Između ostalog Torres je od danas zadužen i za izvođenje penala što možda najbolje govori kakav status ima u očima svog selektora. Protiv Kostarike je imao priliku zabiti sa bijele tačke što je na kraju i iskoristio. 

Njegov debi na Mundijalima je bio kao iz snova pošto je bio dvostruki strijelac te je već sada istakao kandidaturu za Zlatnu kopačku Mundijala.

"Veoma sam zadovoljan, znam da na ovakvom takmičenju golovi imaju dodatnu vrijednost i morali smo ih postići što više. Na svakoj utakmici od 1. do 90. minute moramo igrati kako želimo i to smo danas uspjeli", kazao je Torres.

"Na isti način trebamo igrati i protiv Njemačke, pogledat ćemo njihova videa i pokušati da pobijedimo. Ne znam jesmo li kandidati za pobjedu, ali znam da imamo mnogo želje za velike stvari."

Torres je u vezi sa kćerkom Luisa Enriquea, Sirom Martinez koja je danas sa tribina stadiona Al Thumama gledala svog oca, ali i dečka te je sigurno presretna zbog rezultata.

Inače, prije samog turnira Enrique je upravo govorio o svom potencijalnom zetu za kojeg je kazao da mu je on produžena ruka na terenu.

"Vicente Del Bosque je kao bivši selektor za produženu ruku na terenu imao Sergija Busquetsa, a ko je Vaša produžena ruka?", pitali su novinari odličnog trenera.

U pomalo šaljivom tonu Enrique je odgovorio: "Moja produžena ruka je Ferran Torres, kako mi kćerka ne bi odsjekla glavu".

Sira je jedna jako skromna djevojka koja poput većine vršnjakinja ne bolje od društvenih mreža i ne objavljuje provokativne slike da bi stekla popularnost, a njena najveća ljubav, ako ne računamo na dečka i porodicu, su konji.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti