19. 11. 2022 - 22:32
PROŠETAO SE DO FINALA! Novak saznao rivala u velikom finalu,...
907
Shares
PROŠETAO SE DO FINALA! Novak saznao rivala u velikom finalu, protiv njega lovi Federerov rekord

ZAVRŠNI MASTERS

PROŠETAO SE DO FINALA! Novak saznao rivala u velikom finalu, protiv njega lovi Federerov rekord

19. 11. 2022 - 22:32
0
Shares

I dok je Novak Đoković u ova dva dana odigrao dva iscrpljujuća meča, prvo protiv Danila Medvedeva, a onda i danas u polufinalu protiv Tejlora Frica, Norvežanin Kasper Rud se večeras ''prošetao'' do finala.

On je za rivala imao ruskog tenisera Andreja Rubljova i mnogo lakše nego što se očekivalo uspio da trijumfuje rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:4.

Svega jedan sat i deset minuta je trajala ova neravnopravna borba. Rubljov je bio konkurentan samo tokom prva četiri gema, a onda je Rud osvojio čak osam gemova u nizu - četiri do kraja prvog i četiri od početka drugog, čime je ovaj meč praktično bio riješen.

I tek kada je Rud u drugom setu poveo sa 5:1, Rubljov je počeo da igra kako umije, dobio je tri naredna gema, ali nije imao snage za veliki preokret.

Dakle, sutra će se za titulu boriti Novak Đoković i Kasper Rud, što će biti njihov četvrti međusobni susret. Novak je dobio sva tri prethodna meča - dva puta na Mastersu u Rimu, a jednom prošle godine baš u Torinu na Završnom turniru kada je Nole slavio sa 7:6, 6:2.

Ako Nole trijumfuje, izjednačiće Federerov rekord od šest trofeja na završnim mastersima.

Učitaj još novosti