10. 08. 2022 - 09:45
Rabiot je blizu Uniteda, ali njegova majka ima zahtjev u...
907
Shares
Rabiot je blizu Uniteda, ali njegova majka ima zahtjev u pregovorima koji je dodatno pogodio uzdrmanog Ten Haga

Rabiot je blizu Uniteda, ali njegova majka ima zahtjev u pregovorima koji je dodatno pogodio uzdrmanog Ten Haga

10. 08. 2022 - 09:45
0
Shares

Erik Ten Hag je tip menadžera koji želi isključivo punu kontrolu nad ulaznim i izlaznim transferima kluba koji vodi. Međutim, to u Manchester Unitedu neće biti slučaj.

‘Crveni đavoli’, baš kao i mnogo ljeta do sada, u augustu vrše tzv. ‘panic buy’, posao koji bi trebao zadovoljiti menadžera i navijače.

U velikom procentu, takvi transferi završavali su kao potpuni promašaj, a sve su prilike da će biti upisan još jedan takav.

Sada je uprava otišla korak dalje budući da želi potpuno otpisanog Adriena Rabiota i pored činjenice da Francuz ima ‘najtoksičiniji kamp’ u Evropi.

Naime, sve pregovore oko Rabiota vodi njegova majka, famozna Veronique Rabiot, gospođa sa nevjerovatnim zahtjevima.

Njen klijent i u ovom slučaju sin, pristao je na transfer i pored činjenice da neće igrati Ligu prvaka zbog veličine kluba i historije istog.

No, Veronique želi da pregovara isključivo sa Johnom Murtoughom, sportskim direktorom na Old Traffordu.

Takav zahtjev dodatno je uzdrmao Ten Haga jer Nizozemac želi imati sve konce u rukama prilikom potpisivanja novog imena. Veronique očigledno ne dotiče minutaža koju će njen sin imati u novom klubu kao ni predstavljanje projekta.

Manchester United će Juventusu za usluge iskusnog veznjaka platiti 17 miliona eura fiksno uz još uvijek neodređenu svotu bonusa.

Učitaj još novosti