26. 07. 2022 - 15:32
Plivačica koja se nedavno skoro utopila na Svjetskom prvenstvu...
907
Shares
Plivačica koja se nedavno skoro utopila na Svjetskom prvenstvu prekinula šutnju

SINHRONO PLIVANJE

Plivačica koja se nedavno skoro utopila na Svjetskom prvenstvu prekinula šutnju

26. 07. 2022 - 15:32
0
Shares

Prije nekoliko sedmica na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održalo u Budimpešti dogodio se incident u kojem je sportski svijet ostao šokiran. Anita Alvarez, 25-godišnja američka sinkronizirana plivačica umalo se utopila u bazenu za vrijeme takmičenje. Spasilaje njena trenerica koja je već nekoliko sekundi prije nego što će joj pozliti primijetila da se događa nešto čudno, ali i nešto što se nesretnoj sportašici nije dogodilo prvi puta u karijeri. 

Alvarez je odlučila javno progovoriti o nesretnom događaju. Njen performans bio je negdje otprilike na sredini kada je počela gubiti svijest, a onda je reagirala trenerica Andrea Fuentes, nekad proslavljena španska olimpijka u istom sportu. Srećom, njenom brzom reakcijom Alvarez je spašena, a nakon pružanja brze medicinske pomoći njeno je stanje vraćeno u normalu.

U razgovoru za američku TV NBC odlučila je Alvarez progovoriti o svemu:

- Moja trenerica je prava junakinja. Govorim to njoj i svima ostalima svakog dana. Prava je privilegija imati Andreu Fuentes uza sebe. Kad sam saznala da će me trenirati, već tada nisam mogla vjerovati. A taj nastup? Do tačke kada sam izgubila svijest, razmišljala sam, to mi je najbolji nastup u karijeri. Uživala sam u svakom trenutku. A onda sam se počela gubiti. Nakon jednog poteza rukom osjetila sam da nisam baš najbolje. To je zadnje čega se sjećam - kazala je Alvarez, prenosi SN.

Njena trenerica Andrea Fuentes, inače, najtrofejnija je sinkronizirana plivačica u historiji, s četiri olimpijske i čak 16 svjetskih medalja, odmah je rekla da će se Alvarez nastaviti takmičiti do kraja SP-a u svim predviđenim disciplinama.

Učitaj još novosti