23. 06. 2022 - 19:25
Pojavio se snimak: Amerikanka se onesvijestila i prošle...
907
Shares
Pojavio se snimak: Amerikanka se onesvijestila i prošle godine, ista žena je spasila

/UZNEMIRUJUĆE

Pojavio se snimak: Amerikanka se onesvijestila i prošle godine, ista žena je spasila

23. 06. 2022 - 19:25
0
Shares

Svijet sporta potresla je situacija sa Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima koje se održava u Budimpešti, a u kojoj se američka plivačica Anita Alvarez onesvijestila, a užasavajuće zvuči podatak da joj se ista stvar desila prošle godine u Barceloni.

Anitu Alvarez (26) danas je spasila njena trenerica Andrea Fuentes. Naime, tokom takmičenja u sinhronizovanom plivanju Anita je izgubila svijest i počela tonuti.

U tom momentu je reagovala trenerica američke reprezentacije Andrea Fuentes, te nakon što je prvobitno skočila u bazen, izvukla je Anitu na površinu, a kako su ljekari bili tu, preuzeli su je u besvjesnom stanju i na svu sreću, ubrzo je došla do vazduha.

Međutim, najšokantnije od svega zvuči podatak da se ista situacija desila prošle godine, s istim akterima i herojem na kraju.

Alvarez je kolabirala na gotovo identičan način na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Turnir je održan u Barceloni u junu prošle godine.

POGLEDAJTE OVDJE

Trenerica Fuentes i još jedan član tima uskočili su u bazen i spasili život tada 25-godišnje plivačice dok je izvodila rutinski potez.

"Nažalost, vidjela sam da joj se to već ranije dogodilo, ali nikada tokom takmičenja", rekla je Anitina majka Karen.

Video možete pogledati OVDJE!

Učitaj još novosti