22. 06. 2022 - 21:10
Zašto Karim Benzema nosi zavoj na ruci
907
Shares
Zašto Karim Benzema nosi zavoj na ruci

Zašto Karim Benzema nosi zavoj na ruci

22. 06. 2022 - 21:10
0
Shares

Zagriženi nogometni fanovi već odavno su primijetili da francuski napadač Karim Benzema tokom svake utakmice nosi medicinski zavoj na ruci.

Bivše Realove zvijezde Jose Antonio Camacho i Chendo također su nosili zavoje, ali poštivanje te tradicije nije razlog zašto Benzema obavija ruku kada god izađe na teren.

Sve je počelo 13. januara 2019. godine kada je Francuz tokom utakmice u La Ligi imao žestok duel s Betisovim defanzivcem Marcom Bartrom.

Benzema je tada slomio mali prst desne ruke i savjetovali su mu da se odmah podvrgne operaciji. Međutim, s operacijom bi došao i period oporavka od oko dva mjeseca.

Francuz je propustio samo jednu utakmicu (duel protiv Leganesa u Kupu kralja), a već na narednom meču protiv Seville prvi put je nastupio s bandažom na ruci.

U naredne četiri utakmice postigao je šest pogodaka pa se oprema na njegovoj ruci naizgled učinila kao sretna hamajlija, a čak ju je uključio i kao dio svojih proslava postignutih golova.

Liječnici su mu potom predložili da na kraju te sezone ide pod nož, ali kad je došlo vrijeme operacije, kost je bila krivo zarasla i više nije bilo potrebe za operacijom.

Benzema je rekao da ga prst i dalje boli, ali liječnici su mu rekli kako je pogriješio s odgađanjem operacije i zato već tri godine poslije loma prsta mora na svakoj utakmici nositi zavoj.

Nakon što je u dvije naredne sezone poslije povrede postigao 60-ak pogodaka, Benzema je u oktobru 2021. godine na konferenciji za medije uoči utakmice grupne faze u Ligi prvaka otkrio da još uvijek mora nositi zavoj.

"Imao sam operaciju, ali kad imate operaciju morate biti van terena dva mjeseca. Opet sam povrijedio prst, ali nemam vremena da se zaustavim i imam još jednu operaciju. Zbog toga nosim zavoj dok igram", rekao je.

Ostaje nam da vidimo hoće li Benzema neograničeno nositi zavoj kao sretnu hamajliju ili će ga potpuno izostaviti nakon što se konačno oporavi od povrede.

Učitaj još novosti