12. 06. 2022 - 08:13
NOKAUUT GODINE: Prošli put ju je izobličila, a sada ju je...
907
Shares
NOKAUUT GODINE: Prošli put ju je izobličila, a sada ju je udarcem poslala u mirovinu

NOKAUUT GODINE: Prošli put ju je izobličila, a sada ju je udarcem poslala u mirovinu

12. 06. 2022 - 08:13
0
Shares

U revanšu jedne od najpoznatijih borbi u povijesti ženskog MMA-a Kineskinja Zhang Weili spektakularnim je udarcem šakom iz okreta nokautirala Joannu Jedrzejczyk, nakon čega je legendarna Poljakinja i po mnogima najveća borkinja svih vremena objavila kraj karijere.

U ožujku 2020., netom prije nego što će pandemija covida-19 zaustaviti svijet, ove su dvije borkinje pružile nezaboravan okršaj u kojem su 25 minuta neprestano razmjenjivale udarce. Pobjeda je pripala Kineskinji podijeljenom odlukom sudaca, a Jedrzejczyk je meč završila zastrašujuće izobličena. Brojni mediji proglasili su njihovu tučnjavu borbom godine.

Jedrzejczyk je pet puta obranila UFC-ov pojas u kategoriji slamka, prije nego što ga je 2017. izgubila od Rose Namajunas, a nakon neuspješnog izleta u kategoriju muha pokušala je vratiti pojas u slamci te 2020. protiv Weili. Poljakinja je nakon poraza uzela stanku, a Kineskinja izgubila titulu od Namajunas, koja ju je prošlog mjeseca izgubila od Carle Esparze.

Sliku kako je izgledala pogledajte OVDJE

Nokaut godine

Sinoćnjom pobjedom Weili je vjerojatno osigurala novu priliku za povratak na vrh i okršaj protiv Esparze, a Jedrzejczyk se opet našla na pogrešnoj strani meča o kojem će se dugo pričati. Ako je njihov prethodni okršaj bio borba godine, ovaj će svakako konkurirati za nokaut godine.

U prvoj rundi protivnice su nastavile gdje su stale prije dvije godine i dvije minute nemilosrdno razmjenjivale udarce prije nego što je Weili srušila Poljakinju na pod i zadala joj još niz udaraca. Jedrzejczyk se nakon minute i pol izvukla i prije kraja runde pogodila strašan kroše.

U drugoj su rundi gledatelji vidjeli nekoliko obostranih udaraca nogama, a uskoro i prekid borbe. Poljakinja je neoprezno nasrnula, a Weili fantastično kontrirala i iz okreta vanjskim dijelom šake razorno pogodila protivnicu u desnu stranu lica.

Jedrzejczyk objavila kraj

"Radim ovo 20 godina, uskoro ću napuniti 35, a želim biti majka i poslovna žena. Trenirala sam više od pola života. Sve vas cijenim i volim", rekla je Jedrzejczyk objavljujući kraj karijere u kojoj je ostvarila 16 pobjeda i pet poraza, ali zbog niza od sedam pobjeda i trogodišnje dominacije slamka kategorijom smatra je se jednom od najvećih svih vremena.

Više na OVOM LINKU

Ali 32-godišnja Weili popravila je omjer na 22-3, oporavila se od dvaju poraza od Namajunas, a eventualna pobjeda u novom okršaju za pojas protiv Esparze i nju bi stavio u razgovore o najboljoj ikad. 

Učitaj još novosti