28. 05. 2022 - 18:12
Nexe izgubio najveću utakmicu u svojoj povijesti. Igrat će za...
907
Shares
Nexe izgubio najveću utakmicu u svojoj povijesti. Igrat će za treće mjesto EL-a

RUKOMET

Nexe izgubio najveću utakmicu u svojoj povijesti. Igrat će za treće mjesto EL-a

28. 05. 2022 - 18:12
0
Shares

Rukometaši Nexea izgubili su najveću utakmicu u svojoj povijesti. U polufinalu EHF-ove Europske lige, drugog najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu, u Lisabonu ih je s 34:29 savladao branilac naslova Magdeburg. Tako će Nexe u nedjelju igrati utakmicu za treće mjesto protiv lošijeg iz drugog polufinalnog ogleda, koji igraju domaća Benfica i Wisla Plock.

Nexe je vodio 1:0, 2:1 i 3:2, no tada je krenula serija Magdeburga. S pet uzastopnih pogodaka odvojio se na 7:3, a iako su Našičani došli na 8:7, Nijemci su napravili novu seriju i poluvrijeme zaključili s 18:13.

Početkom drugog poluvremena razbranio se Nexeov vratar Dominik Kuzmanović i vratio svoju momčad u igru. Nekoliko minuta se igralo na samo dva razlike, no momčad koja ove sezone dominira njemačkom Bundesligom ostala je pribrana i na kraju se vratila na prednost od pet razlike.

Najbolji kod Nexea bili su Halil Jaganjac s devet i Janko Kević sa sedam pogodaka. Jaganjac je tako na ukupnoj brojci od 106 golova u ovom takmičenju i smiješi mu se titula najboljeg strijelca. Nedjeljna utakmica ujedno će mu biti i oproštajna jer odlazi u Rhein Neckar-Lowen, gdje ga je posudio poljski velikan Kielce. Fahrudin Melić zabio je četiri gola, dok je Kuzmanović imao 14 odbrana.

Najefikasniji kod Magdeburga bio je Matthias Musche s osam pogodaka, dok je Michael Damgaard zabio sedam - i to svih sedam u prvom poluvremenu. Philipp Weber i Omar Ingi Magnuson mrežu su pogodili po pet puta.

Učitaj još novosti