28. 05. 2022 - 17:35
PROCURILO JE! Govor Carla Ancelottija na posljednjem treningu...
907
Shares
PROCURILO JE! Govor Carla Ancelottija na posljednjem treningu već nam je otkrio novog prvaka Evrope!

LIGA PRVAKA

PROCURILO JE! Govor Carla Ancelottija na posljednjem treningu već nam je otkrio novog prvaka Evrope!

28. 05. 2022 - 17:35
0
Shares

Večeras je veliko finale Lige prvaka, a o ulogu ne treba ni trošiti riječi. Sigurno je da će oba velikana, Liverpool i Real, od 21:00 sati u Parizu pružiti i posljednji atom snage da se popunu na krov Evrope.

Pred duel na "Stade de Franceu" teško je prognozirati ko je zapravo favorit. Kladionice su blago naklonjenje Redsima, ali Kraljevi su se pokazali ove sezone posebno jakim u najvažnijim mečevima.

Uostalom, to je najveći klub na svijetu s 13 osvojenih trofeja u Ligi prvaka. Uz sve to, i sam trener Carlo Ancelotti, koji slovi za jednog od najboljih u povijesti, ima veliko iskustvo ovakvih utakmica, a sada je snimljeno šta je svojim igračima rekao dan prije velikog finala na posljednjem treningu.

Održao je Italijan jedan motivacijski govor timu, prenoseći im energiju i samopouzdan je.

"U nogometu je najvažnije da se svi zabavljamo. Bit će nam lijepo, ali i teško. Sutra ćemo, nmakon finala, biti sretni, svi ćemo slaviti i to je to", rekao je Ancelotti igračima.

Ovakav stav italijanskog trenera mogao bi biti od velike važnosti za igrače Reala, koji će večeras sasvim sigurno "letjeti" u želji da dođu do novog trofeja.

Real je ranije osvojio La Ligu, ali kruna sezone bila bi Liga prvaka i toga su svjesni svi. Naravno, isto razmišljaju i u Liverpoolu, ali na vrhu ima mjesta samo za jedan tim...

Posljednji put kada su se sastali u finalu 2018. godine u Cardiffu, Liverpool je izgubio od Reala s 3:1 uz povredu Mohameda Salaha.

Kako će biti večeras mogli bi saznati oko 23:00 sati, naravno ako ne bude produžetaka...

Učitaj još novosti