23. 05. 2022 - 20:30
Nakon pobjede nad Veležom: Kamenica ostvario zacrtani cilj i...
907
Shares
Nakon pobjede nad Veležom: Kamenica ostvario zacrtani cilj i vratio Goražde u Premijer ligu BiH

SLAVLJE U GRADU NA DRINI

Nakon pobjede nad Veležom: Kamenica ostvario zacrtani cilj i vratio Goražde u Premijer ligu BiH

Sport.ba/Agencije
23. 05. 2022 - 20:30
0
Shares

Muški rukometni klub (MRK) Goražde, pobjedom u derbiju protiv ekipe Veleža iz Mostara rezultatom 36 : 30 (18 :13), krunisao je povratak u Premijer ligu BiH, iako je i ranije bilo poznato da će Goraždani osvojiti titulu prvaka Prve lige FBiH – grupa JUG.

Pehare i medalje goraždanskim rukometašima na čelu sa kapitenom Tarikom Žigom dodijelili su predsjednik UO RS FBIH Samir Suljević i voditelj takmičenja Prvih liga RS FBiH Branko Vukojević.

Ponovni ulazak u društvo najboljih rukometaši Goražda proslavili su sa publikom koja je čestitala upravi kluba na čelu sa Kasimom Kamenicom te stručnom štabu, treneru Nerminu Djani i pomoćnom treneru Admiru Sijerčiću.

“Prošle godine, prilikom preuzimanja kluba i upravnog odbora koji sam formirao, jasno smo zacrtali cilj – konsolidovati prvi tim i naglasiti ambicije za povratak u Premijer ligu BiH te dugoročno stvoriti stabilnog premijerligaša, jer Goražde i ovaj klub to zaslužuju. Nakon ostvarenja prvog cilja, ideja vodilja će nam biti stvarati kvalitetan tim paraleno sa Školom rukometa odakle ćemo crpiti igrački kadar za prvi tim”, izjavio je predsjednik MRK Goražde Kasim Kamenica, javlja Fena.

Učitaj još novosti