18. 10. 2021 - 20:11
Čilić izgubio prvi set od Džumhura, a onda napravio...
907
Shares
Čilić izgubio prvi set od Džumhura, a onda napravio nevjerovatan preokret za pobjedu

MOSKVA

Čilić izgubio prvi set od Džumhura, a onda napravio nevjerovatan preokret za pobjedu

18. 10. 2021 - 20:11
0
Shares

Marin Čilić je izborio 2. kolo ATP teniskog turnira u Moskvi nakon što je na startu turnira porazio najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura sa 6:7(4), 6:1, 6:1.

Čilić je izgubio prvi set, no potom je ekspresno okrenuo meč ispustivši u iduća dva seta tek dva gema.

Bio je to prvi Čilićev meč nakon mjesec i pol. Nakon poraza od Nijemca Philippa Kohlschreibera u 1. kolu US Opena uzeo je pauzu, a zadnju pobjedu ostvario je još u Cincinnatiju prije dva mjeseca kada je svladao Rusa Aslana Karaceva.

U prvom setu oba su tenisača držala svoj servis, pa je odluka pala u trinaestoj igri. Džumhur je napravio mini break i poveo 3:1, a kod 5:3 je oduzeo još jedan Čilićev servis i potom osvojio set. 

U drugom setu Čilić je odigrao sjajno. Čak tri puta je oduzeo servis suparniku i za 25 minuta dobio je set rezultatom 6:1. I treći, odlučujući set Marin je odigrao na visokom nivou. Kod 2:1 je napravio prvi break, a kod 4:1 još jednom je oduzeo servis svom suparniku, osvojivši i taj set rezultatom 6:1.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Prvi put sastali su se 2017. godine na zemljanoj podlozi u Istanbulu gdje je Čilić bio uspješniji u dva seta sa 6:3, 6:2. U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta Amerikanca Tommyja Paula i Šveđanina Mikaela Ymera.

 

Učitaj još novosti