18. 10. 2021 - 16:59
SRAMOTA NA DOBAR NASTUP SVOJIH IGRAČA Navijači Borca sramotnim...
907
Shares
SRAMOTA NA DOBAR NASTUP SVOJIH IGRAČA Navijači Borca sramotnim skandiranjem vrijeđali prvaka Kosova

EHF KUP

SRAMOTA NA DOBAR NASTUP SVOJIH IGRAČA Navijači Borca sramotnim skandiranjem vrijeđali prvaka Kosova

18. 10. 2021 - 16:59
0
Shares

Rukometaši Borca odigrali su dobru utakmicu i u okviru 2. kola EHF Kupa pobijedili kosovkog prvaka Besu Famgas rezultatom 28:25. Ipak, mrlju na dobru utakmicu izabranika trenera Mirka Mikića bacili su navijači banjalučkog tima.

Oni su skandirali "Kosovo je Srbija" i "Ubi šiptara". Iako je prijem domaćina bio na nivou, sve se promijenilo kada je sudija dao znak da utakmica započne. Na to su se požalili gosti koji su danas postavili objavu na Facebook stranici.

- Prijem od domaćina bio je nivou. Ipak, čim je utakmica počela, lokalni navijači su skandirali "Kosovo je Srbija", "Ubi, ubi, ubi šiptara", "Kosovo je srce Srbije"... To su bili samo neki od bisera domaćih fanova. Cijela dvorana nas je vrijeđala od prve minute, no naši dječaci su ipak odigrali sjajnu utakmicu. Šlag na tortu bili su igrači Borca koji su se nakon utakmice pridružili nacionalističkim skandiranjima sa tribina. Vidimo se u nedjelju u paklu Karagača - napisano je u objavi KH Besa Famgas.

Inače, za Besu Famgas nastupa i legendarni bh. reprezentativac Nikola Prce koji je sinoć bio najefikasniji pojedinac svog tima sa sedam postignutih golova. Revanš meč se igra u nedjelju u Peći.

Učitaj još novosti