13. 10. 2021 - 22:59
Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne
907
Shares
Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne

Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne

13. 10. 2021 - 22:59
0
Shares

Zvijezda minhenskog Bayerna i reprezentativac Francuske, Lucas Hernandez (25), morat će se pojaviti 19. oktobra na sudu u Madridu kako bi odabrao zatvor u kojem će služiti jednogodišnju kaznu na koju je osuđen.

Kako navodi španski list AS, Sud u Madridu naredio je zatvaranje 25-godišnjeg fudbalera i to zbog kršenja zabrane prilaska.

Lucas i njegova supruga Amelia imali su žestoku raspravu na ulici u februaru 2017. godine, a sud je zbog toga oboje osudio na 31 dan društveno korisnog rada, te ih je kaznio zabranom prilaska na šest mjeseci.

screenshot-18

Međutim, ovaj par nije ni pomišljao da bude razdvojen. Tek su se vjenčali i otišli su na medeni mjesec u Miami.

Na povratku sa medenog mjeseca Lucas je priveden na aerodromu u Madridu i završio kratko iza rešetaka, dok Amelia nije uhapšena.
Tužioci su potom tražili jednogodišnju zatvorsku kaznu za francuskog fudbalera. Sud je to prihvatio i sjajni fudbaler je osuđen.

Advokati su pokušali kaznu pretvoriti u društveno korisni rad. Njihova žalba nije usvojena i kazna je ostala na snazi.

Francuski fudbaler tako će morati da se pojavi 19. oktobra pred sudom u Madridu i da odabere zatvor u kojem će služiti kaznu.

Nikakva odgoda više nije moguća, ali je moguće da će Sud razmotriti zahtjev nakon što se Lucas pojavi na služenju kazne i da nakon nekoliko dana bude slobodan.

Lucas Hernandez je prije dolaska u Bayern kompletnu karijeru proveo u madridskom Atleticu i jedan je od najboljih defanzivaca svijeta u ovom trenutku.

Učitaj još novosti