13. 10. 2021 - 20:45
Peljto sudi derbi Veleža i Zrinjskog, sudija kojem je zapaljen...
907
Shares
Peljto sudi derbi Veleža i Zrinjskog, sudija kojem je zapaljen automobil se vraća na teren

Peljto sudi derbi Veleža i Zrinjskog, sudija kojem je zapaljen automobil se vraća na teren

13. 10. 2021 - 20:45
0
Shares

Nogometni savez BiH delegirao je službena lica za mečeve 13. kola Premijer lige BiH, a derbi između Veleža i Zrinjskog će suditi sarajevski arbitar Irfan Peljto.

Peljti će u mostarskom derbiju pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Sreten Udovčić iz Prijedora, dok je četvrti sudija Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Pravdu na meču između Željezničara i Tuzla Cityja na Grbavici će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice, sudija kojem je nakon susreta između Veleža i Borca zapaljen automobil, a njemu će pomagati Josip Čolić iz Kupresa i Marko Perić iz Mostara. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Na meču između Leotara i Borca pravdu će dijeliti Admir Musić iz Sarajeva uz asistenciju Emira Zahiragića i Dženana Milića, također iz Sarajeva, a četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Susret između Sarajeva i Posušja pripao je Josipu Martinoviću iz Čapljine, a njemu će pomagati Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Mirza Čejvanović iz Tuzle.

Velimir Delić iz Modriče te pomoćnici Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Nebošja Žugić iz Prijedora će dijeliti pravdu na meču između Slobode i Radnika, a susret između Širokog Brijega i Rudara iz Prijedora pripao je Mirzi Kazlagiću iz Cazina. Njemu će pomagati Marko Zelenika iz Mostara i Davor Vukašinović iz Istočnog Sarajeva.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti