13. 10. 2021 - 20:03
Wenger: Ne sviđa vam se ideja da se SP igra svake dvije...
907
Shares
Wenger: Ne sviđa vam se ideja da se SP igra svake dvije godine? Dajte bolju

Wenger: Ne sviđa vam se ideja da se SP igra svake dvije godine? Dajte bolju

13. 10. 2021 - 20:03
0
Shares

Wenger tvrdi da je svijet nogometa počeo prihvaćati njegovu ideju da bi se Svjetsko prvenstvo trebalo igrati svake dvije godine, a ne svake četiri.

Bivši trener Arsenala u ovom trenutku obnaša dužnost FIFA-inog čovjeka za globalni razvoj nogometa, a svoju ideju volio bi vidjeti na djelu već 2028. godine.

screenshot-38
Francuski stručnjak želi da se već dvije godine nakon Svjetskog prvenstva 2026. u Sjevernoj Americi i Meksiku održi novo natjecanje na svjetskoj razini.

UEFA i CONMEBOL su se žestoko usprotivili toj ideji, a navijači su podijeljeni iako se zasad čini kako većina navijačkog puka također ne želi SP koji bi se igrao svake dvije godine.

Ipak, Wenger vjeruje da se njegova ideja razvija i postaje sve prihvaćenija u nogometnim krugovima. Tako barem tvrdi u razgovoru za L'Equipe.

"Između 80 i 90% ljudi je za ideju skraćivanja trajanja kvalifikacijskih ciklusa, a mnogi od njih se slažu i da bi ideja o SP-u svake dvije godine bila dobra", rekao je Wenger pa dodao:

"Razgovarao sam sa svima s kojima sam morao i postavio im dva pitanja. Prvo, žele li da stvari ostanu ovakve kakve su sad. Svi su rekli da ne žele. I drugo, imaju li neke bolje ideje od ove? Ja sam otvoren za sve ideje, ovo nije moja osobna bitka. Ako netko ima nešto bolje, neka kaže, ali nemojte napadati moj kredibilitet."

Učitaj još novosti