06. 10. 2021 - 23:08
NIKO NIJE LUĐI OD KRALJA CIGANA Priznao kakve je sve probleme...
907
Shares
NIKO NIJE LUĐI OD KRALJA CIGANA Priznao kakve je sve probleme imao s alkoholom i drogom,  a spremio je posebnu stolicu za meč protiv Wildera

BRITANAC BLAGI FAVORIT

NIKO NIJE LUĐI OD KRALJA CIGANA Priznao kakve je sve probleme imao s alkoholom i drogom, a spremio je posebnu stolicu za meč protiv Wildera

06. 10. 2021 - 23:08
0
Shares

Tyson Fury branit će u subotu u Las Vegasu WBC naslov prvaka teške kategorije protiv Deontaya Wildera.

Kralj Cigana i Wilder po treći put će se naći u ringu, a oba boksera pred ovaj duel najavljuju pobjedu.

Za ovaj meč Fury je spremio i posebnu stolicu na kojoj će odmarati tokom rundi i na njoj je Wilderova fotografija iz druge borbe kada ga je potpuno pregazio.

Na stolici su ispisane riječi "Big Dosser", a ove riječi Fury je u prošlosti koristio da opiše Wildera.

Riječ dosser označava potpuno beskorisnu osobu, a Fury ju je često koristio u opisima Wildera, jer po njegovom mišljenju ovaj u karijeri nije dobio nijedog boksera koji je vrijedan spomena.

Riječ dosser se na google mogao pronaći kao opis američkog boksera nakon što ga je Fury školovao u borbama i Kralj Cigana je odlučio da ga na ovaj način dodatno isprovocira pred novi meč.

Borba Furyja i Wildera na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju. Prošli meč je Fury dobio tehničkim nokautom u sedmoj rundi, a prva borba iz 2018. godine završena je neriješeno.

Britanski bokserpriznao je kako je imao fazu života u kojoj je bio u depresiji. Otkrio je da je čak razmišljao o samoubistvu, a onda se odao alkoholu i drogama. 

Ipak, "Kralj cigana" je uspio savladati mentalne probleme i sada se sprema za treći okršaj s Wilderom. Fury je tokom gostovanja u "MMA Houru" dao nekoliko savjeta svom rivalu.

- Prihvatanje je teška stvar jer niko ne želi prihvatiti istinu. Kad sam bio alkoholičar, nisam htio čuti kako mi govore da sam upravo to. Nisam volio niti slušati da sam debeli gad. To je nešto poput male igre u vašoj glavi gdje ne želite znati istinu iako ju znate. Znao sam da sam debeli gad. Svjestan sam bio svoje ovisnosti o alkoholu, no nisam želio da mi se nabija na nos - započeo je Britanac, te nastavio:

- Onog trena kad sam prihvatio da se moram promijeniti i zatražiti pomoć, to je moment u kojem sam mogao početi ispočetka. Uzevši u obzir ono šta čujem od ovog idiota (Wildera), mislim da on još nije prihvatio ono šta mu se dogodilo. Ukoliko ne prihvatite poraz, nikada se ne možete oporaviti i ponovno podići. On još uvijek žali za prošlosti - rekao je Fjuri koji smatra kako se Wilder ne može pomiriti s porazom iz prošle borbe.

"Kralj cigana" se nada da će ga Wilder ili neko iz njegovog tima poslušati po tom pitanju, te da će utjecati na njega i njegovo prihvatanje poraza.

- Morate pustiti sve šta vam se dogodilo, sav animozitet, šta god da vas je zadesilo u životu. Ako mislite da nešto u životu ne možete pustiti i ostaviti iza vas, vjerujte mi da možete jer sam ja to učinio mnogo puta. Osjećaj je puno bolji kada se pomirite s tim i krenete dalje, nego kada držite inat i vječno gunđate. Stoga, ovo je moj savjet za njega (Wildera). Ako on i njegov tim slušaju, prihvati što se dogodilo prije svega, pomiri se s tim, a onda možeš krenuti prema naprijed, poručio je Britanac.

Učitaj još novosti