23. 08. 2021 - 21:22
Alistair Overeem najavio spektakl! Borit će se protiv Rica...
907
Shares
Alistair Overeem najavio spektakl! Borit će se protiv Rica Verhoevena za pojas teške kategorije

Mec decenije

Alistair Overeem najavio spektakl! Borit će se protiv Rica Verhoevena za pojas teške kategorije

23. 08. 2021 - 21:22
0
Shares

Početkom lipnja Glory Kickboxing organizacija objavila je potpis ugovor s Alistairom Overeemom, nekadašnjim osvajačem K-1 turnira, a kasnijim velikanom MMA-a. Alistair se nakon isteka ugovora s UFC-om odlučio vratiti kickboxingu, a neko vrijeme smo čekali informaciju o njegovoj povratničkoj borbi. Gloryjevi matchmakeri odlučili su ga odmah ''baciti u vatru'' te će se već u povratničkoj borbi boriti za pojas prvaka teške kategorije protiv Rica Verhoevena. ''Reem'' je informaciju potvrdio u sklopu gostovanja u MMA Houru.

Verhoeven je trenutno jedan od najboljih i dominantnijih kick-boksača na svijetu, a mnogi ga vide kao i jednog od najboljih teškaša u povijesti. Neporažen je više od šest godina, a Gloryjev pojas teške kategorije drži još od 2014. godine. Savladao je sve vrhunske izazivače koje su stavljali pred njega, a u zadnjih pet godina dvaput je pobjeđivao i Badra Harija. Pobijedio je 58 od ukupno 68 borbi i Alistair Overeem nije mogao dobiti težeg protivnika u debiju.

"Reem" je u svojoj kickboxing karijeri, čiji je najplodniji dio bio od 2008. do 2010. godine, upisao deset pobjeda i četiri poraza, a tim sportom prestao se baviti nakon što je 2010. godine osvojio prestižni K-1 Grand Prix turnir. Imena koja se nalaze unutar tih deset pobjeda su impresivna, budući da je savladao Petera Aertsa (dva puta), Badra Harija, Tyronea Sponga, Gokhana Sakija i Dževada Poturka.

Borba za pojas Gloryjeva teškaškog prvaka između Overeema i Verhoevena održati će se 23. listopada u sklopu Glory Collission 3 priredbe na GelreDome stadionu u nizozemskom Arnhemu.

Sport.ba/FightSite

Učitaj još novosti