28. 07. 2021 - 23:51
Pavić i Mektić: Hrvatska jedina ima dva para u polufinalu. To...
907
Shares
Pavić i Mektić: Hrvatska jedina ima dva para u polufinalu. To je fascinantno

Pavić i Mektić: Hrvatska jedina ima dva para u polufinalu. To je fascinantno

28. 07. 2021 - 23:51
0
Shares

Nikola Mektić i Mate Pavić u polufinalu je Olimpijskih igara u Tokiju. U četvrtfinalu su pobijedili japanski tandem Nishikori/McLachlan 6:3, 6:3.

"Dobar je osjećaj, odigrali smo stvarno dobar meč. Iskreno, očekivao sam da će biti teže. Nishikori je sjajan igrač u singlu, a McLachlan odličan u parovima. Puno teže nam je bilo prekjučer protiv Talijana. Danas smo dobro servirali i spasili neke ključne break lopte i to je prelomilo meč. Presretni smo i iščekujemo polufinale", započeo je Pavić u izjavi nakon susreta.

screenshot-5

Idući su im protivnici Amerikanci Tennys Sandgren i Austin Krajicek, koji su u četvrtfinalu pobijedili Nijemce Struffa i Zvereva 6:3, 7:6.

"Od Amerikanaca sam već izgubio. Bit će teško, polufinale je pa ništa drugo i ne možemo očekivati", kratko je prokomentirao Mektić.

Pavić je zadovoljan kako su se priviknuli na uvjete u Tokiju.

"Sve se više igra, lopta je više u terenu, ne završava se sve sa servisom i reternom. Priviknuli smo se na uvjete i nadam se da ćemo nastaviti ovako igrati."

"Nema umora, prevelik je ulog da bi se razmišljalo o umoru", dodao je Mektić.

Uz Pavića i Mektića, polufinale su također izborili Marin Čilić i Ivan Dodig. Oni u polufinalu igraju protiv Novozelanđana Daniella i Venusa. Pavić i Mektić priželjkuju hrvatsko finale, ali pozivaju na oprez.

"Hrvatska javnost i novinari pišu svašta, moglo se pročitati i da nam je otvoren put do zlata, da u principu nitko i ne igra na Olimpijskim igrama osim nas, što je totalni apsurd. Možemo to vidjeti po rezultatima i teškim mečevima nas i Čilića i Dodiga. Ne znam jesu li ljudi svjesni kakav je ovo rezultat i za nas i za njih. Jedini smo imali dva predstavnika u četvrtfinalu, a sad i u polufinalu. To je fascinantno. Svi priželjkujemo hrvatsko finale i to bi bila jedna predivna priča, ali i mi i oni imamo još jedan težak meč", rekao je Pavić, a složio se i Mektić:

"Nismo skromni, nego realni. Parovi su igra gdje odlučuje nekoliko lopti. Sistem bodovanja je jako otvoren i izjednačava stvari. Koliko god da su naša forma i rezultati fenomenalni, jako puno mečeva smo dobili baš na jednu ili dvije lopte. Svjesni smo da moramo igrati svoj najbolji tenis da pobijedimo."

Izvor:Index

Učitaj još novosti