26. 07. 2021 - 16:50
Đoković: Euforija u olimpijskom selu puni me pozitivnom energijom
907
Shares
Đoković: Euforija u olimpijskom selu puni me pozitivnom energijom

TOKIO 2020

Đoković: Euforija u olimpijskom selu puni me pozitivnom energijom

26. 07. 2021 - 16:50
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja pohod na svoje prvo olimpijsko zlato. 

Srbijanski teniser je jutros, po našem vremenu, bio bolji od Nijemca Jana-Lenarda Štrufa (Jan-Lennard Struff) u drugom kolu olimpijskog teniskog turnira u Tokiju.

Nakon pobjede popularni Nole je dao komentar na teške uslove u kojima se odigravaju mečevi, te se dotakao i nekih drugih stvari vezanih za Olimpijadu.

- Zaista je pet dana bilo nesnošljivo. Danas najavljuju kišu. Ta brutalna kombinacija između vrućine i sparine je nešto što svako od nas treba da prihvati. Pričao sam sa njima o tome da mečevi kreću kasnije. Oni rade na tome da, uprkos logističkim izazovima, kako turnir bude odmicao i kako se mečevi budu smanjivali, da počinju kasnije što bi nama svima odgovaralo. Video sam da su pauze između teniskih mečeva produžene – super! Ipak, mislim da bi se problem riješio samo kada bi mečevi počinjali kasnije, izjavio je Đoković.

Na pitanje da li se imalo stišala euforija oko njegovog dolaska u olimpijskom selo, Đoković je odgovorio: 

- Ne. Dosta fotografija, dosta druženja i lijepih riječi u selu. To je ono što me puni pozitivnom energijom. Uživam u svakom trenutku zaista, ovo je nešto što mi kao pojedinačni sportisti ne možemo da doživimo tako često. Uopšte, da kao sportista predstavljaš svoju zemlju na Igrama je jedinstveni osjećaj. Ja sam svoj, sada ne bih da pričam o nekim odlikama i vrlinama i manama. Svjestan sam nekih stvari, pa se trudim da svjesno i živim. Trudim se da budem zahvalan na svakom momentu iako sam imao već tri učešća na Igra.a iza sebe i puno uspjeha u svom sportu i svjestan sam da me mnogo sportista i ljudi prati i da je tenis popularan sport globalno, kazao je Đoković. 

Učitaj još novosti