22. 07. 2021 - 16:46
Igrač madridskog Reala objavio sliku povrijeđene noge, nije za...
907
Shares
Igrač madridskog Reala objavio sliku povrijeđene noge, nije za one slabog srca..

Čudom izbjegao lom

Igrač madridskog Reala objavio sliku povrijeđene noge, nije za one slabog srca..

22. 07. 2021 - 16:46
0
Shares

Danas je počeo nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju, a uzbuđenja nije nedostajalo. U duelu favorizovane Španije i Egipta nije bilo pogodaka, a susret je obilježila i teška povreda zgloba Danija Ceballosa.

Veznjak Real Madrida podijelio je fotografiju brutalne povrede zgloba zabilježene u uvodnoj utakmici Španije na Olimpijskim igrama.

Mreže su mirovale, a u finišu prvog dijela Egipćanin Taher Mohamed u jednom duelu nezgodno je nagazio Ceballosa koji je nakon toga morao napustiti teren.

Nakon pregleda VAR-a glavni sudija meča Mohamedu je pokazao samo žuti karton, a fotografija koju je objavio Ceballos dovoljno svjedoči u kakvom stanju je njegov zglob i pravo je čudo kako nije ozbiljnije stradao.
Ipak, detaljna dijagnoza će biti poznata naknadno, a njegovo stanje biti evaulirano tokom narednih 48 sati.

Foto & Video: Twitter

 

Ceballos je karijeru počeo u Betisu, iz kojeg je 2017. godine prešao u Real. Ipak, nije se naigrao među Kraljevima, te je prethodne dvije sezone bio na posudbi u Arsenalu.

Turnir se igra u Tokiju, Yokohami, Kashimi, Rifuu, Saitami, Chofuu i Sapporou. Dvije najbolje ekipe iz četiri grupe prolaze u četvrtfinale, a finale je zakazano za 7. august u Yokohami.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti