18. 07. 2021 - 18:16
SPEKTAKULARNA UTRKA U SILVERSTONEU Kontraverzan trijumf...
907
Shares
SPEKTAKULARNA UTRKA U SILVERSTONEU Kontraverzan trijumf Hamiltona, odličan nastup Ferrarija

VN F1 NA STAZI SILVERSTONE

SPEKTAKULARNA UTRKA U SILVERSTONEU Kontraverzan trijumf Hamiltona, odličan nastup Ferrarija

18. 07. 2021 - 18:16
0
Shares

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke vožene za Veliku nagradu Formule 1 na stazi Silverstone. Do pobjede je pred domaćim navijačima stigao nakon što je na otvaranju utrke učestvovao u sudaru s trenutno vodećim vozačem ukupnog poretka Maxom Verstappenom. Mladi Nizozemac je zbog ovoga morao odustati već na startu.

Start utrke je ponovljen, a Britanac je kažnjen s 10 sekundi. 

Tu situaciju sjajno je iskoristio vozač Ferrarija Charles Leclerc koji je vodio do 50. kruga, kada ga je prestigao Hamilton i stigao do slavlja na domaćem Silverstonu, ali bez obzira na to Leclerc je proglašen za vozača utrke, a Ferrari se napokon našao na postolju.

Tako je drugo mjesto pripalo Leclersu, dok je treći bio još jedan Mercedesov vozač, Valtteri Bottas. McLarenov dvojac Norris i Ricciardo osvojili su četvrto i peto mjesto, dok je vrlo dobru utrku za Ferrari upotpunio Carlos Sainz osvajanjem šestog mjesta. Da nije bilo greške u boksu prilikom zamjene guma, Španac se mogao boriti i za postolje. Do bodova su još stigli Alonso, Stroll, Ocon i Tsunoda.

Verstappen je vodeći u generalnom poretku i ima 185 bodova, a Hamilton sada zaostaje samo sedam bodova. Sigurno je da nas do kraja šampionata očekuje izuzetno neizvjesna utrka za naslov svjetskog prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti