07. 04. 2021 - 10:50
BARCELONA SE NE MOŽE LAKO RIJEŠITI MIRALEMA PJANIĆA NITI ON...
907
Shares
BARCELONA SE NE MOŽE LAKO RIJEŠITI MIRALEMA PJANIĆA NITI ON ŽELI DA ODE IZ KLUBA: Koeman u problemu - ovo nije očekivao

BARCELONA SE NE MOŽE LAKO RIJEŠITI MIRALEMA PJANIĆA NITI ON ŽELI DA ODE IZ KLUBA: Koeman u problemu - ovo nije očekivao

07. 04. 2021 - 10:50
0
Shares

Miralem Pjanić ove sezone nije u milosti trenera Barcelone Ronalda Koemana.

Bh. veznjak kod nizozemskog stručnjaka ima veoma malu minutažu i sve se više spominje njegov odlazak iz redova katalonskog kluba.

Međutim, prodaja Pjanića je problem za Barcu jer bi svaka prodaja ispod 45 miliona eura tokom ljeta značila gubitak za tim sa Camp Noua.

pjanic

Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura.

Zbog toga je za Barcelonu jedino isplativo da se nađe tim koji bi Pjanića kupio za 45 miliona eura i jedno na taj način bi Barca izbjegla gubitke u potencijalnom transferu.

Ako Pjanić napusti klub za manju cifru na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u knjigama od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako veliki problem za ekipu koja već ima finansijske probleme.

Bh. veznjak je već u nekoliko navrata isticao da nema namjeru da napusti Camp Nou nakon samo jedne sezone i bez obzira na to što nije u prvom planu kod Koemana, neće biti nikakvo iznenađenje ako na kraju Pjanić i ostane član Barcelone.

Pjanić je ove sezone nastupio 28 puta, a njegova trenutna vrijednost je 28 miliona eura.

Sport.ba/portsport

Učitaj još novosti