23. 02. 2021 - 22:04
Tiger Woods nakon teške saobraćajke prevezen u bolnicu, na...
907
Shares
Tiger Woods nakon teške saobraćajke prevezen u bolnicu, na operaciji je: Ovakve povrede znače i kraj blistave karijere

SAD

Tiger Woods nakon teške saobraćajke prevezen u bolnicu, na operaciji je: Ovakve povrede znače i kraj blistave karijere

23. 02. 2021 - 22:04
0
Shares

Legendarni američki golfer Tiger Woods pretrpio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolici Los Angelesa. Iz potpuno smrskanog automobila spašavali su ga vatrogasci te je hitno otpremljen u bolnicu.

Prema prvim informacijama pristiglih iz lokalnog ureda šerifa, Woods je u automobilu bio sam kad je došlo do nesreće. U ovom je trenutku nepoznato što joj je uzrok.

Ono što se zna jest da je hitno otpremljen u bolnicu u kojoj je podvrgnut operaciji zbog višestrukih povreda nogu, ali i da nije životno ugrožen. Pretrpljene ozljede potvrdio je Woodsov menadžer Mark Steinberg koji je dao izjavu Danielu Rapaportu iz Golf Digesta:

''Tiger je imao saobraćajnu nesreću jutros u Kaliforniji u kojoj su je zadobio više povreda nogu. Trenutno je na operaciji. Zahvaljujemo na poštivanju njegove privatnosti i podršci.''

Uviđaj nesreće nakon koje bi trebalo biti poznato više informacija je u tijeku.

Novinar CNN-a Andy Scholes dao je izjavu u javljanju uživo za svoju televiziju u kojoj je rekao kako bi ova nesreća mogla okončati karijeru najvećeg golfera svih vremena.

"Razgovarao sam s njim nakon Mastersa 2019. godine, kad je odradio najveći povratak u povijesti sporta. Sjećam se da se jedva ustao sa stolice nakon razgovora", rekao je Scholes pa dodao:

"Njemu je u kasnom dijelu karijere teško odigrati četiri runde golfa, ipak ima 45 godina. Ako su ozljede nogu ozbiljne kako kažu, vjerovatno je to kraj njegove karijere."

Scholes je također istakao kako je Woods i ranije u karijeri znao uzimati tablete za bolove zbog brojnih operacija koje je morao odraditi kako bi i dalje mogao igrati.

de8d38ef-f7cc-4458-9d00-3e2f7eabbaf9

Poznato je i da ga je 2017. godine policija pronašla u vozilu parkiranom uz cestu kako spava nakon što je popio previše tableta za bolove. 

PGA Tour oglasio se službenim saopćenjem nakon Woodsove nesreće. 

"Čekamo vijesti koje ćemo dobiti kad završi operacija. U ime svih igrača s PGA Toura i našeg osoblja želimo istaknuti da je Tiger u našim molitvama i da će imati našu punu podršku tijekom oporavka."

 

Učitaj još novosti