20. 02. 2021 - 22:18
NEPEPOZNATLJIV IZGLED: Habib objavio fotografiju sa...
907
Shares
NEPEPOZNATLJIV IZGLED: Habib objavio fotografiju sa zaušnjacima uoči borbe s Gaethjeom

NEPEPOZNATLJIV IZGLED: Habib objavio fotografiju sa zaušnjacima uoči borbe s Gaethjeom

20. 02. 2021 - 22:18
0
Shares

Habib Nurmagomedov imao je velike probleme prije borbe s Amerikancem Justinom Gaethjeom na UFC 254 eventu, a popularni Orao je prvi put podijelio fotografiju njegovog natečenog lica uzrokovanog zaušnjacima uoči njegove posljednje obrane naslova.

U intervjuu s borcem i prijateljem Magomedom Ismailovom objavljenom na YouTubeu, Habib je otkrio da su mu zaušnjaci predstavljali veliki problem u pripremi borbe.

"Mučio sam sa ovom bolešću, a ljudi su se pitali, zašto on nosi takvu masku? To je zato što mi je lice nateklo. Bilo je to 9. septembra ujutro, a kad sam se probudio, već sam imao zaušnjake. Postajalo je jako loše, a nakon nekog vremena otišao sam u bolnicu i pet dana sam imao intenzivnu njegu. Bilo je stvarno loše", kazao je Habib pokazavši na telefonu fotografiju na kojoj se vidi kako je izgledao u tom trenutku, a bio je prilično neprepoznatljiv.

l

Zbog ove bolesti Dagestanac je kasnije odložio početak treninga za meč do 24. septembra i kasnio je 15-ak dana s pripremama. Ni to nije bio kralj nevoljama, jer jer 7. oktobra slomio palac i takav je ušao u oktagon.

Međutim sve te poteškoće nisu spriječile 32-godišnjaka u uspješnoj odbrani titule u lakoj kategoriji. Khabib je uspio savladati Gaethjea u drugoj rundi i to na impresivan način.

Nakon što je trijumf u pomenutoj borbi, objavio je kraj karijere jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

Habib je možda najdominantniji UFC borac svih vremena s profesionalnim rekordom od 29-0 u MMA karijeri i UFC rekordom od 13-0.

 
 
(Klix)

 

Učitaj još novosti