13. 01. 2021 - 17:11
DJEČAK SA NEVJEROVATNIM VJEŠTINAMA: Upoznajte Arata...
907
Shares
DJEČAK SA NEVJEROVATNIM VJEŠTINAMA: Upoznajte Arata Hosseinija, sedmogodišnjaka iz Liverpoola koji ima 4,6 miliona pratitelja

DJEČAK SA NEVJEROVATNIM VJEŠTINAMA: Upoznajte Arata Hosseinija, sedmogodišnjaka iz Liverpoola koji ima 4,6 miliona pratitelja

13. 01. 2021 - 17:11
0
Shares

Liverpool u svojoj akademiji vjerovatno ima najtalentovanijeg sedmogodišnjeg nogometaša na svijetu. Arat Hosseini je, pojednostavljeno rečeno, izvanredan talent.

Dječak je rođen u Iranu, ali se, prema Liverpool Echu, preselio u Liverpool u dobi od pet godina.

Arat posjeduje nevjerovatne vještine

capture-20210112-193609-696x407

U proteklih nekoliko godina njegovi snimci mnogo puta su bili viralni na društvenim mrežama jer su njegove vještine u nogometu podijeljene sa svijetom. Ustvari, već je stekao nevjerovatno mnogo pratitelja.

Njegov profil na Instagramu, koji vodi njegov otac, već ima nevjerovatnih 4,6 miliona pratitelja.


Među onima koji ga prate su bokser Anthony Joshua i legenda Manchester Uniteda Rio Ferdinand. Na njegovom profilu često se objavljuju videozapisi na kojima “ponižava” vršnjake svojim vještinama.

Apsolutno je nevjerovatno koliko je dobar za svoje godine. Nije ni čudo što ima tako veliku pratnju na društvenim mrežama.


S obzirom na njegov stil igre, razumljivo je da su ga prozvali “mali Lionel Messi“.

Iranac je trenutno u Liverpoolovim knjigama, ali on je navijač Barcelone i san mu je da igra za katalonski klub. Hosseini Messija smatra svojim idolom, a Argentinac je zapravo i primijetio dječakove vještine.

Nakon što je pogledao jedan od njegovih videozapisa, prema Liverpool Echu, Messi je rekao da ima “puno klase” i opisao ga je kao “sjajnog”, prenosi Klix.


Aratov otac Mohammed govorio je prošle godine za FIFA-u o svom sinu.

Otkrio je tada da je jedan od Aratovih ciljeva postati najbolji nogometaš svijeta.

“Arat želi biti najbolji igrač na svijetu. Siguran sam da će postati sjajan igrač. Veoma je talentovan i motivisan. Dugo je putovanje i zadržat ćemo fokus kako bismo postigli svoj cilj. Bit će najmlađi igrač koji će se pojaviti na Svjetskom prvenstvu. Razmišljamo o budućnosti i koracima koje možemo poduzeti. Ništa nas neće zaustaviti. Arat voli školu i nogomet. Trenutno trenira u Liverpool FC Academy i želi biti najbolji igrač svijeta. Dakle, činim sve što mogu da mu pomognem”, rekao je.

Arat Hosseini, zapamtite to ime. Pred sedmogodišnjakom je veoma, veoma velika budućnost.

(24sata.info).

Učitaj još novosti