13. 01. 2021 - 15:21
MVP IZ 2018. ZGROZIO SVE Zarađuje preko 40 miliona dolara...
907
Shares
MVP IZ 2018. ZGROZIO SVE Zarađuje preko 40 miliona dolara godišnje, a izgleda neprepoznatljivo: Na derbi došao s trbušinom, svi u čudu gledali

NBA

MVP IZ 2018. ZGROZIO SVE Zarađuje preko 40 miliona dolara godišnje, a izgleda neprepoznatljivo: Na derbi došao s trbušinom, svi u čudu gledali

13. 01. 2021 - 15:21
0
Shares

Houston je sinoć poražen na svom parketu od aktuelnih prvaka LA Lakersa sa 100:117. LeBron James s 26 poena i osam skokova, te Anthony Davis s 19 koševa i 10 uhvaćenih lopti bili su najbolji u redovima prvaka, dok je kod Rocketsa James Harden ubacio 16 poena uz sedam skokova i šest asista.

Prva zvijezda Houstona je nakon ovog duela javno priznala da je nezadovoljna u sadašnjem klubu i da ga želi napustiti. Harden je u proteklom periodu često bio u centru pažnje zbog ne baš košarkaških vijesti.

Naime, sami početak sezone propustio je jder je bio u izolaciji nakon što su objavljene fotografije iz jednog noćnog kluba samo dan prije početka NBA lige.

Uprkos tome, u samom početku pružao je odlične partije da bi vremenom sve više igrao znatno lošije. Tako u posljednjih pet mečeva bilježi samo 17,8 poena prosječno, što je znatno ispod njegovog nivoa.

Tačnije, na posljednje četiri utakmice ostao je ispod 20 poena, što mu se nikad nije dogodilo otkad je već sada daleke 2012. stigao u Houston iz Oklahoma Cityja.

Nakon posljednjeg meča s Lakersima na konferenciji za medije je javno otkrio da je nezadovoljan.

"Jednostavno, mi nismo dobra ekipa. Volim ovaj grad, učinio sam sve što sam mogao za njega. Ovdje je ludilo i stanje se više ne može popraviti", rekao je vidno razočarani Harden.

Nakon ovog sasvim je jasno da će ubrzo Harden napustiti ovaj tim, a interesanata ne nedostaje... Jasno je da Harden već neko vrijeme forsira odlazak, tijekom početka priprema je partijao, morao u karantin i stigao s primjetnim viškom kila.

Taj se višak ne vidi toliko za vrijeme igre koliko tijekom zagrijavanja dok igrači nose klupske trenirke, a u njima jedan od najboljih košarkaša svijeta, koji ove sezone zarađuje 41 milion dolara, izgleda kao sredovječni rekreativac.

"Definitivno je imao obrok prije utakmice", našalio se komentator dok ga je predstavljao.

Izgled ne bi toliko zabrinjavao da Harden na parketu pruža partije koje su ga dovele do nagrade za MVP-a 2018. i epiteta jednog od najraskošnijih napadačkih talenata u povijesti košarke.

Rocketsi su dosad pregovarali s barem sedam klubova o trejdu za Hardena, ali dogovora još nema jer niko još nije spreman pristati na zahtjeve Houstona. Ni sam Harden ne pomaže svojim igrama i fizičkim izgledom, kojima samo obeshrabruje zainteresirane klubove da se odluče na razmjenu.

 

Učitaj još novosti