21. 11. 2020 - 14:34
Trebao je biti vođa Manchester Uniteda , a on...
907
Shares
Trebao je biti vođa Manchester Uniteda , a on...

Trebao je biti vođa Manchester Uniteda , a on...

21. 11. 2020 - 14:34
0
Shares

Manchester United i sve ljude vezane uz njega muči jedno vječno pitanje - kako izvući maksimum iz Paula Pogbe? 

Prošle su četiri godine otkako se vratio u United za iznos koji je tada bio svjetski rekord po visini odštete, ali sada je nastao problem.

screenshot-5
Crveni vragovi su u njega uložili ogroman novac od toga ljeta 2016. kad su ga vratili u klub jer su ga vidjeli kao čovjeka koji bi mogao povesti klub u post-Alex Ferguson eri. 

Uz Pogbu su stigle i druge zvijezde kao što su bili Zlatan Ibrahimović, Henrih Mhitarjan, Alexis Sanchez, Nemanja Marić i Romelu Lukaku.
Ipak, samo su Pogba i Matić ostali u klubu do danas, što svjedoči o kvaliteti transfera koje United odrađuje otkako su Ferguson i David Gil otišli iz kluba 2013. godine.

Tek kasnije postalo je jasno da nije problem u suigračima i trenerima, nego u Paulu Pogbi, čovjeku kojem se ne da.

Vrhunski veznjak će u svakoj utakmici igrati jednako ostrašćeno i žestoko baš kao što su to radili Steven Gerrard, Frank Lampard ili Yaya Toure. Niste vidjeli utakmicu u kojoj jedan od te trojice nije izgledao kao apsolutni nogometni autoritet na travnjaku. Bruno Fernandes izgleda kao igrač koji je satkan od takvog materijala, ali njega tek treba dočekati.

Čini se da je i Ole Gunnar Solskjaer izgubio strpljenje s Pogbom pa je Francuz posljednje četiri od pet utakmica počeo kao igrač s klupe. Unitedov menadžer radije je kao startnu opciju birao duo Scott McTominay - Fred s Brunom Fernandesom iza napadača i Matićem kao osiguračem s klupe ako zagusti, nego neku opciju u kojoj bi mu momčad ovisila o Pogbi.

Sigurno je da McTominay i Fred ne mogu donijeti onu razinu kreacije koju u veznoj liniji nudi Pogbina prisutnost, ali njihov radnički mentalitet osvojio je Solskjaera, a uz to odlično se nadopunjavaju s Fernandesom kojem čuvaju leđa. 

Prodaja je jedina opcija

Pogba na svom ugovoru u Unitedu ima još dvije skupo plaćene godine nogometa i vrlo je izgledno da ih neće odraditi u klubu. Već na kraju ove sezone mogao bi promijeniti sredinu, a United novac od njegove prodaje uložiti u dovođenje novog veznjaka.

Teško je vjerovati da bi United za Pogbu mogao dobiti novac koji je prvotno platio, ali transfer od 30 ili 40 milijuna eura bi i dalje bio itekako dobar posao kad se uzme u obzir da bi se novac odmah reinvestirao u kadar.

U Europi postoje drugi igrači koji znaju igrati jednako dobro kao Pogba trenutno, ali niti jedan nema potencijal da igrao kao Pogba na svom maksimumu. Usprkos tome, United nema izbora, Pogba više nije opcija za prvih 11, a za klupu je jednostavno preskup.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti