20. 11. 2020 - 20:02
ODBIO MOGUĆNOST VELIKOG POVRATKA Legenda UFC otkrio gdje je...
907
Shares
ODBIO MOGUĆNOST VELIKOG POVRATKA Legenda UFC otkrio gdje je uložio novac OVO JE PRAVO IZNENAĐENJE

ODBIO MOGUĆNOST VELIKOG POVRATKA Legenda UFC otkrio gdje je uložio novac OVO JE PRAVO IZNENAĐENJE

20. 11. 2020 - 20:02
0
Shares

UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov (32) povukao se prošlog mjeseca u penziju pošto je odbranio naslov pobjedom nad Džastinom Gaetjeom, a Dagestanac ne namjerava da promijeni svoju odluku.

"Možete da se borite koliko god hoćete, ali morate da imate neki cilj. Svoj sam ispunio", rekao je Habib, koji u karijeri ima 29 pobjeda i nijedan poraz.

Dagestanac ističe da je trenutno jako srećan svojim načinom života.

"Naredne godine ću diplomirati i želim što više da napredujem u pogledu svog obrazovanja. Kupio sam ovce i bavim se poljoprivredom. Želeo bih da razvijem biznis u tom području. Imam i krave i bikove i potpuno sam posvećen poljoprivredi. Nije to još uvijek na visokom nivou, ali tek sam počeo. Želim da radim ono u čemu sam sam koristan", prenosi Habibove reči RT Sport.
Habib se povukao jer više nije želio da se bori bez svog oca Abdulmanapa, koji je ranije ove godine preminuo nakon operacije srca koju je dodatno zakomplikovao koronavirus.

U međuvremenu se spominjala mogućnost meča sa dugogodišnjim rivalom Konorom MekGregorom ili borbe protiv legendarnog MMA borca Džordža Sent Pjera. 

Učitaj još novosti