01. 10. 2020 - 23:45
Alonso: Šumaher je bolj vozač od Hamiltona!
907
Shares
Alonso: Šumaher je bolj vozač od Hamiltona!

FORMULA 1

Alonso: Šumaher je bolj vozač od Hamiltona!

01. 10. 2020 - 23:45
0
Shares

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 Fernando Alonso oijcenio je danas da će Mihael Šumaher uvijek biti “korak ispred” Luisa Hamiltona, uprkos tome što će Britanac gotovo sigurno oboriti rekorde legendarnog vozača Ferarija.

Hamilton ima 90 pobjeda u Formuli 1, jednu manje od rekordera Šumahera, kao i šest titula svjetskog prvaka, takođe jednu manje od legendarnog Nemca i ove sezone mogao bi da izjednači njegov rekord.

Alonso, koji se sljedeće sezone vraća u Formulu 1 u Renou, rekao je da je teško porediti Šumahera i Hamiltona, ali da misli da je Nijemac bolji vozač.

– Sjećam se da je Mihael bio vozač koga je teško bilo pobijediti, jedan od najvećih talenata. On je imao ‘ono nešto’. Luis je veoma dobar i najbolji u svojoj generaciji. Ali, nije osvojio titulu s Meklarenom kada je bio timski kolega sa Džensonom (Batonom). U Mercedesu, Niko Rozberg je takođe bio svjetski prvak. Mihael nikada nije imao takve stvari, uvijek je osvajao. Za mene, Mihael je korak ispred – rekao je Alonso za Bild, prenio je Skaj.

Alonso je naveo da on i Sebastijan Fetel svojevremeno nisu imali pravi bolid u Ferariju.

– Ferari je najlegendarnija ekipa u Formuli 1. Posebno je voziti za Ferari. Iako nisam osvojio titulu, to je za mene bilo pozitivno iskustvo. Mislim da i Sebastijan ima lijepe uspomene na Ferari, čak iako nije osvojio titulu s njima. Mislim da je obojici nedostajalo pravo vozilo i tehničke mogućnosti u pravo vrijeme – rekao je Alonso.

Poslije 10 trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, Hamilton je prvi sa 205 bodova, a njegov timski kolega Valteri Botas ima 161 bod na drugom mjestu.

Naredna trka u šampionatu vozi se 11. oktobra u Nemačkoj.

Učitaj još novosti