01. 08. 2020 - 13:54
Bio je među najboljim defanzivcima svijeta, a onda je svojom...
907
Shares
Bio je među najboljim defanzivcima svijeta, a onda je svojom tvrdoglavošću sve uništio do 26. godine

Bio je među najboljim defanzivcima svijeta, a onda je svojom tvrdoglavošću sve uništio do 26. godine

01. 08. 2020 - 13:54
0
Shares

Francuski defanzivac Samuel Umtiti tokom ljeta 2016. godine doveden je u Kataloniju kao ogromno pojačanje i u prve dvije sezone potpuno je opravdao tu reputaciju, iako ga je povreda koljena mučila u drugoj sezoni i nije mu dala da pruži svoj maksimum.

screenshot-24

Tada je Umtiti zbog bojazni da bi sa Francuskom mogao propustiti Svjetsko prvenstvo 2018. godine odbio da operiše koljeno, no bio je to samo početak. Prošle su već dvije godine od prvenstva, a Umtiti odbija da operiše koljeno. Barcelonu je isprovocirao do te mjere da ga pokušavaju prodati na sve načine, ali on transfer odbija i nema šanse da ga prihvati, baš kao ni operaciju.

Ugovor ima do 2022. godine, a rečeno mu je da naredne sezone Barcelona na njega nikako neće računati, ako se ne odluči na operaciju, s obzirom na to da se stanje njegovog koljena postepeno pogoršava. Ipak, Umtiti to ne želi napraviti, pa bi mogao sa samo 26 godina biti na kraju vrhunske karijere, odnosno mogao bi preći na mnogo skromniji nivo nakon Barcelone, ako ne odluči riješiti svoj zdravstveni problem.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti