26. 05. 2020 - 23:25
IGHALO BI SE MOGAO NAĆI MEĐU 5 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA SVIJETA, a...
907
Shares
IGHALO BI SE MOGAO NAĆI MEĐU 5 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA SVIJETA, a li samo ako napusti Manchester

IGHALO BI SE MOGAO NAĆI MEĐU 5 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA SVIJETA, a li samo ako napusti Manchester

26. 05. 2020 - 23:25
0
Shares

Manchester United je sa svoje strane već izrazio spremnost da igrač ostane još godinu dana, a ima mogućnost i da otkupi njegov ugovor za 22 miliona eura.

Ukoliko se ništa ne promijeni, Ighalo će ove sedmice napustiti Manchester kada mu se okonča ugovor o posudbi i morat će se vratiti u kineski Shanghai Shenhuu, ali ne treba da brine jer će postati jedan od petorice najplaćenijih igrača na svijetu.

screenshot-225

Naime, The Times tvrdi da mu Kinezi daju 28 miliona eura po sezoni. Ighalo je izražavao želju da ostane na Old Traffordu do kraja sezone koja bi mogla da počne u junu, ali i ako se to ne desi, zaista nema potrebe da bude razočaran.

"Sporazum o transferu traje do kraja maja, tako da očito treba da se vrati (u Kinu). Mi smo u pregovorima i nadamo se da će on moći ostati, do sada su se s nama ponašali vrlo dobro i poštivali njegovu želju da igra u klubu svojih snova", nedavno je izjavio menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

screenshot-227

U tekućoj sezoni sakupio je ukupno osam nastupa za Vragove i postigao  je četiri gola. Prije odlaska u Kinu imao je značajne partije u Premier ligi kao igrač Watforda, igrao je u Italiji za Udinese i u Španiji za Granadu.
Izvor: sport.sport.ba

Učitaj još novosti