23. 05. 2020 - 08:12
O najvrućem pitanju Formule 1 oglasio se i Ecclestone: Kakav...
907
Shares
O najvrućem pitanju Formule 1 oglasio se i Ecclestone: Kakav bi to tandem bio!

VETTEL BI MOGAO U MERCEDES

O najvrućem pitanju Formule 1 oglasio se i Ecclestone: Kakav bi to tandem bio!

23. 05. 2020 - 08:12
0
Shares

Nastavljaju se nagađanja gdje će bivši četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel, nastaviti karijeru nakon što je objavio odlazak iz Ferrarija na kraju ove sezone.

Bivši šef Fomule 1 Bernie Ecclestone (89) smatra kako bi Vettel karijeru trebao nastaviti u Mercedesu kako bi bio partner svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu.

"Volio bih ga vidjeti u Mercedesu", rekao je Ecclestone za njemački RTL.

"Volio bih ga vidjeti protiv Lewisa, mislim da bi to bilo dobro za Formulu 1, dobro za sport, dobro za ljude koji gledaju."

Vettel je u Ferrari došao kao četverostruki svjetski prvak, a sve je naslove osvojio za upravljačem Red Bulla. Momčad iz Maranella i njemački vozač nadali su se uspješnoj saradnji kakvu je Ferrari imao s Vetellovim idolom Michaelom Schumacherom, koji je u crvenom bolidu osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

No, Vettel je u Ferrariju uspio dvaput biti drugi u ukupnom redoslijedu, jednom treći, jednom četvrti, a prošlu je godinu završio na petom mjestu.

Na pitanje zašto bivši četverostruki prvak nikada nije došao ni blizu naslova tijekom pet godina provedenih za upravljačem Ferrarija, Ecclestone nije dvojio.

"Problemi s Talijanima je što oni nemaju pravog vođu. Osoba koja je zadužena za tim u osnovi je super inžinjer", kazao je Ecclestone koji je više od četiri desetljeća vodio glavnu riječ u Formuli 1, sve do januara 2017. kada je oktanski cirkus prodao američkoj medijskoj grupaciji Liberty za 4.6 milijardi dolara.

Učitaj još novosti